Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum ABC för dig som vill starta eget

Hjälp med företagsnamn

Inlägg 1 av 3

2011-12-09, kl 23:26

username

Lars
Hedell

Inlägg: 10

Hjälp med företagsnamn

Behöver tips på vad jag ska kalla min enskilda firma. Kommer att ha två inriktningar; internetförsäljning (webbsidor, IT-tjänster) och hushållsnära tjänster samt konsultering.
Hur låter L.H. Marketing & Consulting? Eller är det smartare att ta ett kort namn som är lätt att komma ihåg? T.ex. LH Solutions? Tacksam för svar!

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 3

2011-12-10, kl 11:53

PerÖberg

PerÖberg

Inlägg: 1918

Framgångsrika företag har ofta korta namn. (Volvo, Saab, IKEA, SKF, ...)
Namnen skall helst vara lätta att minnas.

"L.H. Marketing & Consulting" är enligt mig dels för långt och dels inget man minns lätt. Om du träffar en person och berättar ditt företagsnamn kommer han troligen inte komma ihåg "L.H. Marketing & Consulting" en vecka senare och kanske misslyckas att hitta dig på internet. Kallar du företaget "Råttans Services" eller "Internetsäljarna" så kommer du kommas ihåg - men man måste också överväga att namnet känns OK och inte för oseriöst. Man kan lyckas med vilket namn som helst men svåra namn tar längre tid att arbeta in och större chans att man förlorar kunder tills man lyckats.

Kolla också upp vilka domännamn som är lediga och som kan fungera. Dessutom om du t.ex. har som E-mail [email protected] är risken stor att folk stavar fel.



Per Öberg, New Delhi
Den verkliga Indienspecialisten - import - export och en massa annat

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 3 av 3

2011-12-11, kl 17:06

username

Lars
Hedell

Inlägg: 10

Tack för ett bra inlägg PerÖberg. Jag kanske borde göra en Ingvar Kamprad och sätta ihop ett kortare företagsnamn bestående av initialer och födelseort. En annan variant är att kalla firman efter djur som Zebra eller leopard. Fast det finns dem som redan kallar sig efter dessa djurarter (såg jag just efter en google sökning).

Det var inte lätt att komma på ett bra namn.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat