Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Export & Import

import av kläder "no label"

Inlägg 1 av 6

2013-05-26, kl 15:58

boogeyman

boogeyman

Inlägg: 12

import av kläder "no label"

hej! jag sitter i startgroparna för ett företag om kommer att sälja "nichade" kläder i form av t-shirts piké långarmad mm. söker därför nu efter seriösa kontakter i textilindutrin. hög kvalitet är det om gäller

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 6

2013-06-02, kl 09:55

zweb

zweb

Inlägg: 16

kanske hittar något på alibaba.com?

Webdesigner - Illustratör - Konstnär

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 3 av 6

2013-06-04, kl 21:00

PeterK

PeterK

Inlägg: 397

Alibaba har massor med kontakter. En del är bra. Många är dåliga och flera är bedragare.

Vad som inte framgår är om du vill ha egen design eller köpa färdiga plagg. På vilket sätt skall de bli nichade? Och hur många per design behöver du?

Egentligen skall man inte söka efter "seriösa kontakter i textilindustrin" för även om kontakterna naturligtvis skall vara seriösa så räcker inte detta som definition. Textilindustrin har massor med aktörer - men de är bra på olika saker. Man måste hitta RÄTT kontakt. Och rätt kontakt får man INTE genom att söka "kontakter i textilindustrin" utan genom att vara mycket mer konkret om exakt vad man vill ha. Tänk så här: Vill du ha en ny Mercedes söker du inte bilförsäljare utan Mercedes-försäljare. Kommer du i kontakt med en seriös Volvo-försäljare räcker det inte, blir galet för du kan få en bil men inte en Mercedes av handlaren. Så frågan är vad du vill ha mer exakt.

Peter K

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 4 av 6

2013-06-05, kl 09:10

boogeyman

boogeyman

Inlägg: 12

Det är just bedragare jag är rädd för att stöta på, Peter No label alltså färdiga produkter för mina egna etiketter. det kommer alltså att handla om omärkta plagg för mina egna tryck, jag har kontakt med ett svenskt företag som mellanhand, men det gör ju det hela lite dyrare, men det är ändå ett okomplicerat sätt. men finn här någon som har bra och pålitliga kontakter så får ni mer än gärna höra av er. tack på förhand

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 5 av 6

2013-06-10, kl 10:03

fredrikgronkvist

fredrikgronkvist

Inlägg: 18

Även om man köper kläder utan "egen design" är det oerhört viktigt att man bifogar tydliga produktspecifikationer. Anledningen till att så många småföretag misslyckas med affärer på Alibaba.com är att de förutsätter att leverantören skall förstå saker som inte specificerats. Jag föreslår att du läser följande artikel;

http://scandinasian.se/importguiden/alibaba

Fredrik Grönkvist, ScandinAsian.se

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 6 av 6

2013-06-16, kl 11:50

PeterK

PeterK

Inlägg: 397

Bra sagt Fredrik.

Boogeyman:
-Svenska, och de flesta andra, aktörer som säljer "blanks", dvs otryckta kläder brukar inte sälja kläder utan "varumärke" i nacken (eller insytt i sidsömnen). Utan de säljer märken som "Fruite of the loom" osv. Men de är otryckta så man kan trycka på vad man vill.
-Skall man ha sitt eget märke "på riktigt" vill man ha sin egen etikett i nacken. Men den syr man inte in efteråt utan vid tillverkningen. Om plagget är helt utan sådan nacketikett kan man vända ut och in på plagget och i bästa fall trycka det egna märkets logo och info - men finns vissa krångligheter med detta rent tekniskt.
-Som Fredrik säger krävs det att man skriver EXAKT vad man vill ha. Dvs material (finns många olika och olika kombinationer) och materialegenskaper, typ av tyg (bomull kan vara materialet men det finns över 40 olika sorters bomullstyger beroende på hur det vävts, t.ex. Single Jersey eller 1x1 ribb), färg, design, storlek(ar), specialbehandlingar (som stentvättat), tillbehör, packning, osv. Det är en vetenskap i sig att ge all relevant info. Men detta gäller i första hand vid tillverkning. Skall du ha färdiga produkter så kom ihåg att du inte kan välja för mycket utan får ta av det som finns, vilket kan variera från tid till annan. Och du skall också veta att STORLEK inte har någon standard. En del beställare vill ha plaggen lite större för att kunderna skall bli glada att de passar i mindre storlekar, och en storlek Medium som läggs av en beställare inom EU motsvarar storleken Smal i USA. Osv.
-Hur du skall trycka påverkar också vilka plagg du skall köpa in. Olika tryckmetoder och olika sorters tyger med olika sorters infärgningar ger olika resultat. Att trycka vitt på svart med fel kombination ger ett grått och inte ett vitt slutresultat, t.ex.
-Om du skall ha små mängder så kommer transport och tullar (om plaggen kommer från land utanför EU/EES) att äta upp det lägre pris du fick. Så hur MÅNGA plagg du vill ha styr också.

Så du behöver fortfarande ge mer info för att det skall bli begripligt vad du vill ha.

Peter K

Inläggets betyg
Svara Svara med citat