Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Övrigt

Screentryck/Klädtryck

Inlägg 1 av 6

2014-02-17, kl 15:30

Candcake

Candcake

Inlägg: 4

Screentryck/Klädtryck

Hej!

Jag har ett par frågor. Det är så att jag tänkt starta ett eget klädmärke där jag kommer att köpa in plagg och trycka på. Jag har varit i kontakt med olika tryckerier och fått olika prisförslag. Jag hade tänkt trycka mindre upplagor per tryck. Min fråga är därför, är det billigare att själv köpa in en tryckmaskin och lära sig att trycka? Vad finns det då för billiga lösningar men som ändå ger bra kvalité på tryck? Eller ska man satsa på att samarbeta med ett tryckeri?

Mina kostnader för tryck kommer ligga på ca 150 kr plagg/per tryck inkl moms och jag vet inte riktigt om det ok pris? Dock verkar detta tryckeriet väldigt bra och samarbetar med grossisten där jag tänkt köpa in mina plagg från. Jag kan därför få hjälp med inköp av tryckeriet där dom även samfraktar, och även se plaggen hos tryckeriet innan jag väljer att köpa in dom. Det känns som en ganska stor trygghet men vill ändå ha lite tips från er som har mindre klädmärken /företag.


Så vad tycker ni? Är det för dyra tryckkostnader (screentryck)? Vad ligger priserna på överlag?

Tack på förhand!

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 6

2014-03-14, kl 20:28

Sandhill

Sandhill

Inlägg: 3

Hmm, vad har du fått för pris? Återförsäljare brukar få en lägre taxa än slutkund. Oftast är det screenkostnaden som drar iväg om du har flerfärgstryck och liten volym. Är du registrerad företagare rekommenderar jag ett besök på profil och textilmässan för att skapa ett kontaktnät med textilleverantörer.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 3 av 6

2014-03-16, kl 12:53

blackflame

blackflame

Inlägg: 1

Varför screentryck och inte transfer? Moderna transfers är varken plastiga eller tjocka.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 4 av 6

2014-03-25, kl 20:58

Candcake

Candcake

Inlägg: 4

Hej! Bra fråga.. Jag har bara utgått ifrån de tryck som jag sett samt priser. :) Jag har dock fått tips på att köpa egen värmepress och beställa trycken från ett företag. På så vis kan jag själv trycka upp efter beställning och därför hålla låga kostnader i början. Vill bara ta reda på att resultatet vid denna metod blir 100% bra.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 5 av 6

2014-03-26, kl 13:41

Sandhill

Sandhill

Inlägg: 3

Allt beror på vad du kan om textiltryckning. Jag utgår från att du är nybörjare och bara vill starta ett klädmärke med tryck.
Screentryck ger det bästa resultatet på de flesta textiler men utrustningen och färgerna är dyra. Dessutom tar det lång tid att lära sig hur textilerna reagerar på olika typer av färg, dukspänning och värme. Dessutom är reproarbetet ett kapitel för sig...

Transfertryck har de senaste åren gjort stora framsteg men är främst ett bra komplement vid små volymer där tryckets livslängd inte är allt för avgörande. Om du köper in en skärplotter för att göra dina egna loggor i enfärgad vinyl klarar du dig relativt långt. Samma transferjärn som du värmer fast sådan vinyl kan även användas till köpta transfers från t.ex. ACG, Permapress eller Dahetra.

Minsta volym på dessa transfers brukar dock vara ca 50st och priset varierar beroende på hur många kvadratcentimeter trycket är.

Att göra sina egna transfer i bläckstråle eller laserskrivare ger en kvalité som kanske duger vid ett enskilt event eller "kompistryck" där plagget inte kommer att tvättas allt för mycket.

Om du vill producera ett eget varumärke är tryckets hållbarhet en viktig del i företagets trovärdighet. Ett tryck som släpper eller spricker är INTE bra reklam och
källa till framtida reklamationer.

Titta på klippet nedan och gör din egen bedömning:

http://www.youtube.com/watch?v=LN9qXUavoxU

Jag vill inte skrämma dig eftersom din idé är bra så länge du vet vad du vill åstadkomma med ditt klädmärke. Eftersom du är "återförsäljare" bör du kunna få köpa efter en lägre taxa. I många fall kan även leverantören av textilerna ge dig ett mycket bra pris på tryck både från Sverige och i utlandet.

Lycka till och hör gärna av dig om du har fler frågor.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 6 av 6

2014-03-27, kl 17:51

Candcake

Candcake

Inlägg: 4

Tack så mycket för ditt svar! :)

Inläggets betyg
Svara Svara med citat