Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Marknadsföring & Reklam

5 tips på hur du får fler jobb som frilansare

Inlägg 1 av 5

2015-02-26, kl 10:03

Colourpicture

Colourpicture

Inlägg: 30

5 tips på hur du får fler jobb som frilansare

Det kan vara svårt att lyckas som frilansare, särskilt när det finns så många ute på marknaden. Därför vill vi med detta inlägg hjälpa dig att få fler jobb som frilansare, om det så handlar om att designa visitkort eller göra en fototapet till ett företag med deras logga. Desto fler jobb ju mer pengar rullar in, så det finns inga uppdrag som är för små. Här nedan följer fyra tips till alla frilansare som söker fler jobbtillfällen.

1. Gör dig själv sedd
Det låter kanske självklart, men för att potentiella klienter och kunder överhuvudtaget ska kunna anställa dig måste du visa att du är tillgänglig för uthyrning.

Det första du bör göra är att skapa dig en webbnärvaro där du visar upp dina designkunskaper och ditt portfolio. Om du inte har någon erfarenhet av webbutveckling finns det många plattformar, som till exempel Squarespace, som är anpassade för nybörjare.

För att locka så många kunder som möjligt så kan du på din hemsida skriva att du tar emot beställningar. Detta är något som många frilansare inte bryr sig om att skriva, men är faktiskt något som klienterna gillar.

2. Marknadsför dig själv
Nu när du har en webbnärvaro är det viktigt att du marknadsför dig själv. Fräscha upp din marknadsföringsförmåga och använd din kreativitet för att ge ditt namn som frilansare status i olika sociala nätverk.

Se till att inte vara för på, detta skrämmer nämligen bort fler kunder än vad det lockar dem. Var istället nytänkande, du kan till exempel komma med en grov sketch på ett förslag till en design till ett företag utan att du tar betalt för detta. Folk älskar när man ger dem gratissaker.

3. Var proaktiv
Det är inte alltid klienterna kommer komma till dig trots att du har en webbnärvaro och har marknadsfört dig själv. Ibland måste man ta tag i saken själv, innan någon annan gör det. Om du till exempel äter på en restaurang kan du smidigt göra dig bekant med ägarna och nämna att du är en grafisk designer. När du knyter kontakter på detta sätt kommer företagen att tänka på dig i första hand när de vill uppdatera sin logotyp.

4. Framhäv dina framsteg
Det är viktigt att du visar upp dina bästa verk för potentiella kunder på exempelvis din hemsida. Men att du tycker om din egen design på en logga är inte alltid så övertygande för andra. Se därför till att dina nöjda kunder lämnar en kommentar som du får lov att sätta vid designen i din portfolio. Om gamla klienter har varit nöjda med dig, kommer nya potentiella klienter att se det som en sorts garanti för att du gör ett bra jobb.

Lycka till!

Hälsningar
Daniel Wisarve
042-13 77 00
http://www.colourpicture.se
http://www.colourpicture.se/guider

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 5

2015-03-04, kl 17:14

OveSve

OveSve

Inlägg: 2

Tjena Colourpicture!
Givande inläggsserie du har postat. Du har inget emot att jag frågar hur man brandar sitt egna proffesionella brand bättre? Jag driver eget företag i mitt egna namn: www.ovesvensson.se och arbetar inom digitalmarknadsföring. Har både konsultuppdrag och varierande frilansarjobb.
Jag själv har lite svårt att avgöra om det var dumt eller genialiskt att ta mitt egna namn som företagsnamn. Svårt att hittas i Google under de tjänster jag leverar, men när de väl hittar är det lätt att sätta ett ansikte på mig. Tycker du att jag har gjort ett dåligt val att branda mig som mitt namn?

Hälsningar,
O

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 3 av 5

2015-03-05, kl 07:47

Colourpicture

Colourpicture

Inlägg: 30

Antingen så jobbar man med att få ut sitt egna privata varumärke och som ambassadör eller så jobbar med 100% med att få ut företagets varumärke. Tyvärr funkar inte din länk till din hemsida så jag kan inte säga något om den. Återkom med en ny länk så snackar vi vidare.

Vi hörs!
Daniel

Hälsningar
Daniel Wisarve
042-13 77 00
http://www.colourpicture.se
http://www.colourpicture.se/guider

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 4 av 5

2015-03-20, kl 17:06

Evino

Evino

Inlägg: 1

Ville bara ge tummen upp för en bra post. Mvh

http://www.evino.se

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 5 av 5

2015-03-23, kl 09:48

JohanF

JohanF

Inlägg: 4

Bra inlägg! :) Är precis i fasen av att starta eget! dessa punkter är otroligt bra o tänka på!

Inläggets betyg
Svara Svara med citat