Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Marknadsföring & Reklam

Trender inom grafisk design 2015

Inlägg 1 av 1

2015-03-23, kl 10:42

Colourpicture

Colourpicture

Inlägg: 30

Trender inom grafisk design 2015

När man jobbar som grafisk designer är det viktigt att man håller sig uppdaterad och vet vad som är trendigt för tillfället. Det är nämligen inte alltid en klient eller en kund vet exakt vad de vill ha, utan kanske säger något i stil med ”gör något modernt och trendigt”, eller ”gör något tidlöst men som ändå är up to date”. För att inge ett professionellt intryck är det då smart att man direkt kan börja bolla idéer och känna till det som är på modet för tillfället. Därför tänkte vi hjälpa till lite genom att presentera några av trenderna som kommer prägla 2015.

Dubbelexponerade fotografier
Att dubbelexponera en bild innebär att man exponerar en och samma bildruta, eller fotografi, två gånger så att den ena exponeringen överlappar den andra. Oftast när man gör dubbelexponerade bilder är bilderna snarlika förutom det att till exempel ett objekt har förflyttats från en plats till en annan.

Dubbelexponering kom tillbaka på modet för ett par år sedan och används i mycket populärkultur, som bokomslag, filmposters och intros till TV-serier.

”Low-Poly”-bilder
Low-polybilder är något som började bli väldigt populärt förra året, men kommer bli ännu större under 2015.

Low-polybilder kan skapas i olika program som till exempel Adobe Illustrator eller i olika 3D-program och precis som det låter så är low-polybilder bilder med få antal polygoner. Tänk dig ett gammalt Playstation-spel med grafik från tidigt 2000-tal där texturen är mycket kantig. Man kan säga att low-poly-bilder länge har varit något som ansetts fult och oattraktivt i branschen, men som idag har fått en mer konstnärlig bemärkelse, särskilt när det kommer till grafisk design.

Zentangle
Zentangle-bilder kan både skapas för hand och i program som Illustrator, och är en typ av design som integrerar olika mönster och linjer som går in i varandra och skapar vackra abstrakta bilder. Dessa bilder passar utmärkt som bakgrunder eller som tryck på till exempel visitkort, fototapeter och musmattor.

Lycka till!

Hälsningar
Daniel Wisarve
042-13 77 00
http://www.colourpicture.se
http://www.colourpicture.se/guider

Svara Svara med citat