Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Lagar & Regler

Specialistnätverk för entreprenörer

Inlägg 1 av 1

2015-05-10, kl 20:00

newworldnow2

newworldnow2

Inlägg: 77

Specialistnätverk för entreprenörer

Under min tid som medlem på startaeget.se har jag kommit i kontakt med en hel del potentiella entreprenörer med goda tankegångar. Dessvärre är det, som det brukar vara, brist på finansiella medel och dessutom brist på kontakter till de genuina specialister som krävs för att bygga ett framgångsrikt bolag, som är stopp klossen. Affärsverksamhet är trots allt en fråga om "team effort".

Som vi vet är genuina specialister inte billiga eller gratis att anlita. Det kan vara svårt att få genuina specialister att arbeta prestationsbaserat, med aktieoptioner som omvandlas till ägarskap i bolaget de arbetar för (istället för den mer vanliga formen av lön eller konsultarvode utbetalat i kronor och ören).

Jag har själv haft svårt att hitta ett svenskt nätverk som erbjuder potentiella entreprenörer med verkligt bra tankegångar en möjlighet att nå dessa genuina specialister enkelt och utan att slösa bort sin tid längs vägen. Ett nätverk där entreprenörer kan komma i kontakt med välutbildade och väl erfarna specialister inom olika affärsområden och komma överens om en "hjälp mig genom att bidra med din specialistkunskap till mitt projekt och leverera det specifika resultat jag behöver få levererat så får du aktieoptioner som du kan omvandla det och det datumet som tack och kompensation".

Ett sätt att gynna entreprenörskap är inte bara att ge entreprenörer en massa bidrag och klappa de på ryggen med något eventuellt råd som kanske får fäste. Att sänka tröskeln så att det blir enklare och snabbare att etablera ett kompetent, specialiserat affärsteam är det. Man pratar ofta om "smarta pengar". Att få tag i ett "smart" affärsteam med specialister som jobbar som ägare av bolagen de hjälper är "smarta pengar" i praktisk form. Dessutom, hur mycket mer motiverad är man inte när man har en finansiell rikedom i att se till att projektet blir välutvecklat? Hur mycket mer stolthet har man inte i att se att en sådan arbetsplats utvecklas? Jag vet att unga personer idag drivs av att stå för något mer än en lön på kontot. Det är bara att se alla unga bloggare där ute. De vill stå för något. Dagens unga akademiker är inte ett undantag från denna trend. Låt oss ge de möjligheter till stolthet, rikedomar och kanske (i framtiden) en god lön. Detta är mitt bidrag till att minska arbetslösheten (skit samma om det är unga akademiker eller äldre akademiker. Alla arbetslösa och högutbildade ska ha en möjlighet och resten, de som ännu inte är högutbildade, ska belönas ifall de högutbildar sig. Så att även de kan vara med i samma möjligheter).

Dessutom, och detta är det fina, alla de arbetslösa nyutexaminerade högskole- och universitetsstudenter med examen i ekonomi, marknadsföring m m. Alla dessa kan via denna modell få sin första, genuina arbetskraftsupplevelse. Få in en fot på den svenska arbetsmarknaden. Inte nog med det, de kan även börja bygga sin egen förmögenhet inom ett område som de högst säkert behärskar bättre än många andra. Många goda investerare säger att man ska investera i något man känner till. Vad bättre än det som man faktiskt har examen inom? Vad bättre än tillsammans med andra som också kan sitt område bättre än många andra?

Vi behöver en sådan här plattform, anser jag. Ensam skulle jag inte kunna bygga detta. Affärer är ett "team effort". Så om det finns någon på detta forum som ser värde i detta får ni gärna sända PM till mig och spåna vidare tillsammans med mig. Sedan låter vi "gospel" sprida sig via twitter, facebook, youtube m fl. Ett nätverk kräver spridning för att vara värt något.

Mvh
Mathias Olsson

Svara Svara med citat