Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Finansiering & Riskkapital

söker investor till spännande projekt.

Inlägg 1 av 5

2009-07-14, kl 13:48

username

Marcus
Malm

Inlägg: 2

söker investor till spännande projekt.

Jag letar just nu efter en eller flera investorer som kan tänka sig att investera 200 000-500 000 kr i ett nytt grilkoncept för 15-40 % av företaget,konceptet bygger på att skapa en väldigt trevlig gemenskap då gästerna kommer få möjlighet att grilla sin mat själv, maten den förbereds i köket och gästen behöver bara grilla klart den i den stekgrad som önskas.Det unika med grillen är att den byggs på ett speciellt sätt, för att inte kunna välta och tex barn kan inte komma fram till grillen och bränna sig, samt att den använder en ny teknik som inte ger ifrån sig varken rök eller lukt annat än från råvaran vilket möjliggör att grilla med kol inomhus.Grillen kommer produceras i 2 olika storlekar en som passar villa/radhus samt en som kommer säljas till restauranger med uteservering.Försäljningen kommer ske till privatpersoner via webbshop samt i vissa utvalda möbelaffärer, försäljningen till restauranger kommer säljas via grossist.Jag själv jobbar som kökschef på en grillrestaurang i Stockholm och fick den här ideèn när jag ville utveckla vår restaurang till något extra, något som drar större sällskap. Konceptet används ännu inte hos oss, men tanken är att vi ska börja använda det som första restaurang i marknadsföringssyfte, men då jag inte är ägare av restaurangen så känner jag att min ekonomi inte påverkas för att min uppfinning används på min arbetsplats.I dagsläget är grillen i designläget, jag utvecklar den tillsammans med en inredningsarkitekt för att den ska passa in i alla miljöer på bästa sätt, beräknar att ritningen är klar inom 2 veckor och är då klar för produktion.Liknande produkter som tillverkas i andra material säljs idag för 20-30 000kr, produktionskonstnaden beräknas hamna på drygt 700kr och slutpriset till kund kommer hamna omkring 8000kr i Sverige.Hoppas jag lyckats skapa ett intresse för denna fantastiska produkt, som jag tyvärr inte kan förklara i detalj då en grill är väldigt svår att patentera.Mvh Marcus Malm

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 5

2009-07-16, kl 03:12

username

Daniel
Westerberg

Inlägg: 10

Bra idé, det finns gott om restauranger i Kina som har inomhusgrillning, en grill nedsänkt i bordet där man kan grilla kött, grönsaker m.m. Tycker det är en rolig upplevelse att gå till sådana ställen lite då å då och har ofta funderat på om det går att göra i Sverige, men varit lite negativ till att det säkert krävs ofantlig investering i form av fläktsystem som uppfyller alla krav som myndigheterna säkert lär ställa. Din idé lär därmed bli lyckad.

www.prestaworks.se - E-butik till oslagbara priser.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 3 av 5

2009-07-24, kl 09:28

Samson

Samson

Inlägg: 15

Jag lurar också lite på det som Daniel var inne på i sitt inlägg: Har du kollat denna idé mot hälsovårdsmyndigheten och likande?

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 4 av 5

2009-07-27, kl 19:14

PerÖberg

PerÖberg

Inlägg: 1918

Utan en riktig affärsplan med budget finns det inga pengar att få. Och när man skapar en affärsplan och ... så kommer 90% av alla "nya uppfinningar" att visa sig inte hålla för marknaden. Exempel på felorsaker:-Bryter excisterande patent. -Marknaden inte intreserad även om proukten är bra eller bättre av någon orsak. Funktionell, utseendemässig eller ...-Man har underskattat marknadsförings och säljorganisationskostnaderna totalt. Bara tittat på tillverkningskostnader så siffrorna går inte ihop "på riktigt"....osv. har du en bra ide så visst skall du köra den, men försök inte fuska. Gör en riktig affärsplan efter konstens alla regler med budget.

Per Öberg, New Delhi
Den verkliga Indienspecialisten - import - export och en massa annat

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 5 av 5

2009-11-24, kl 10:33

manpro

manpro

Inlägg: 1

Hejsan,

Jag är intresserad av att höra mer om idéen. Jag har eventuellt kontakter i Kina för produktion om produkten skulle vara gångbar.

Skicka gärna ett mail på [email protected] om det inte redan har löst sig.

Micke

Inläggets betyg
Svara Svara med citat