Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum ABC för dig som vill starta eget

Måste jag starta företag?

Inlägg 1 av 6

2009-07-23, kl 13:28

username

Tobias
Eriksson

Inlägg: 23

Måste jag starta företag?

Hej!har kommit över lite produkter som jag inte riktigt vet vad jag ska göra med, en tanke är att sälja dem på nätet som men då det är ganska mycket grejer så vore det enklast att kunna sälja in det direkt till butiker. Det som jag då är nästintill övertygad om är att jag då behöver en F-skattsedel men vill ha det bekräftat? Alltså måste jag ha en F-skattsedel för att sälja in produkter till butiker? Ni som har butiker köper ni in saker om det kommer någon med en bra produkt till ett vettigt pris? eller köper ni bara genom stora och kända leverantörer?vore kanske enklare att sälja dem privat? vad tror ni?

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 6

2009-07-23, kl 14:09

Speedygee

Speedygee

Inlägg: 24

Hej Tobias.Jag tror att F-skattesedeln är nödvändig beroende på i vilken omfattning i pratar om som du planerar att sälja samt till vem företag eller privat.Om du ex. ska sälja cyklar till privatpersoner, där du själv köpt in cyklarna privat och säljer dem styckvis till privatperson, så tycker jag inte att du behöver ha f-skatt.Ska du ex. sälja en större parti ex. restlager till butiker,e-butiker mm. som i sin tur är egenföretagare så kommer det troligtvis vara nödvändigt att ha f-skatt.Om du ex. bara behöver ett f-skatt för denna försäljning så kan du ex. hyra en arbetsgivare. frilansare brukar göra det. Du vänder dig då till ett företag som fakturerar och sköter din redovisning. brukar kosta ca 8% av vad du fakturerar (exkl. moms)..Lycka till./ Ivan

By IvanPE - Entrepenör inom Media och marknadsföring.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 3 av 6

2009-07-23, kl 18:47

larsarenander

larsarenander

Inlägg: 1436

Är det en engångssak detta så finns det ingen anledning med F-skattsedel utan sälj privat vilket förmodligen blir bättre förtjänst. När man dragit bort alla kostnader så ska man deklarera som biinkomst om det blir något över.

[email protected] EKONOMISTYRNING Utgivning av min bok KVINNA I STRID. Engelsk version WOMAN IN BATTLE ISBN NR 978-91-981066-1-9 finns nu tillgänglig i Sverige.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 4 av 6

2009-07-27, kl 18:38

PerÖberg

PerÖberg

Inlägg: 1918

Räkna med detta: Butiker handlar inte av dig om du inte har F-skatt. dels av bokföringstekniska skäl,du måste vara momsreggad osv. Dels affärsmässiga skäl, man handlar av riktiga företag inte av någon som inte finns där om man behöver kräva dom på ansvar. Om du inte vet vad du skall göra, så låt bli. ta först reda på vad du vill, innan du drar igång cirkusen av utgifter och åttaganden.

Per Öberg, New Delhi
Den verkliga Indienspecialisten - import - export och en massa annat

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 5 av 6

2009-07-29, kl 17:33

username

Tobias
Eriksson

Inlägg: 23

Tack för svaren! mottages tacksamt, Bör alltså satsa på att skaffa F-skatt men lurigt när man inte riktgit vet hur mycket man vill syssla med detta. Tack för ditt inlägg Per, kan väl som sagt säga att nej jag är inte så hemma i detta men har lite funderingar på att böjra pyssla lite med det. Någon som vet vart man kan hitta info och kunskap om att sälja varupartier och konkurslager? Som tanken är att ha det som en liten bisyssla till att börja med iaf.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 6 av 6

2009-07-29, kl 18:12

PerÖberg

PerÖberg

Inlägg: 1918

F-skatt: Du anger en låg summa som du tror du skall omsätta, eller noll i början för att undvika att betala skatt på det du inte har tjänat. Du får tillbaka för mycket betalt så småningom men ...Sälja partier. Vet inte vart det står, men: Du bör ha minst 20% ex moms i påslag för att det skall vara någon ide. Notera dessutom: Butiker som handlar med varupartier och säljer ut billigt köper oftast varorna själva där de är billigast. Föratt du skall få till det bör du isåfall handla in partierna i utlandet - men se upp för saker som att köpa in mobiltelefoner med elkontakt för England, osv. Och olika regler i olika länder. Fritt att handla partier innom EU så länge det är originalprodukter. Men ofta inte OK från land utanför EU. Skall du handl apartier i Sverige bör du om möjligt sälja dem själv till slutkund, via t.ex. en hemsida, eller hitta andra mellanled som inte har samma påslag (läs omkostnader) som butikerna. Lycka till

Per Öberg, New Delhi
Den verkliga Indienspecialisten - import - export och en massa annat

Inläggets betyg
Svara Svara med citat