Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum ABC för dig som vill starta eget

*GRATIS TJÄNSTER PÅ INTERNET?

Inlägg 1 av 3

2008-05-11, kl 17:30

username

Medlem
#52442

Inlägg: 20

*GRATIS TJÄNSTER PÅ INTERNET?

Hej,

Vi håller på att göra en hemsida som listar de bästa gratistjänsterna på Internet. Sidan kommer att heta www.resorb.se.
 
Vi tänkte starta en liten tråd här på Startaeget.se som tillslut blir en fin tipslista för alla som surfar runt på forumet. Har du några tips att bidra med?

 
Gratistjänsterna ska vara användarvänliga, unika och användbara för nästan alla målgrupper. Vi vill förståss bara ha in de allra bästa tipsen så fyll inte tråden med massa skräp.
 
GRATIS TJÄNSTER PÅ INTERNET:
 
Google Analytics
http://www.google.com/analytics/sv-SE/
Analytics är ett gratis statistikprogram som gör att du kan följa upp besökare på hemsidan. Du kan se hur många besökare du har på hemsidan, du kan se hur de hittade till hemsidan, du kan se vilka sidor de har kollat på osv. Ibland kan du till och med se vem det är som har varit inne på hemsidan.
 
.se (Stiftelsen för Internetinfrastruktur)
http://www.iis.se/
På iis.se kan du ta reda på vem det är som äger en .se domän. Du kan också se vilket webbhotell .se domänen ligger under. Du skriver in www-adressen under rubriken ”Domän- och kontaktsökning”, trycker på sök, klickar på den blåa länken bredvid rubriken ”Innehavare (kontakt-ID)” och skriver in koden som visas på skärmen.
 
avast! Home Edition
http://www.avast.com/eng/download-avast-home.html
avast! Home Edition är ett gratis virusprogram för ickekommersiellt bruk. Virusprogrammet håller minst lika bra standard som övriga virusprogram, i vissa tester till och med bättre. Den stora fördelen gentemot andra virusprogram är att datorn inte blir långsam.

Du kan ladda ner virusprogrammet på Avast hemsida och testa det i 60 dagar. Därefter måste du registrera dig som användare, men det är fortfarande helt gratis. Registreringsprocessen är väldigt enkel och tar bara några minuter.
 
Lexin
http://lexin2.nada.kth.se/sve-eng.html
Lexin är en gratis ordbok på Internet. Nu slipper du bläddra i massa böcker!
 
Sökoptimering
www.soekoptimering.se
På soekoptimering.se får du en gratis gör-de-själv-guid om hur du sökoptimerar din hemsida, så att den hittas på Internet. Till en början är det väldigt enkla tips, vem som helst kan tillämpa dem. Svårighetsgraden ökar sedan stegvis.

Fyll på med tips nedan:

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 3

2008-05-11, kl 18:36

Scandia

Scandia

Inlägg: 22

Kanonfin länk du har. Med den sökmotoroptimeringen du har på länken är det inget ställe jag vill besöka. Inte ens webbläsaren hittar adressen. Hur blir det då med de stora sökmotorerna? Vågar inte använda något på den sidan även om det är gratis..

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 3 av 3

2008-05-11, kl 18:41

Scandia

Scandia

Inlägg: 22

Jag försökte följa en länk i inlägget ovan. Nämligen www.soekoptmering.se och inte ens min webbläsare hittar adressen. Hur ska då sökmotorerna lyckas? Hur är det med de andra länkarna? Hur blir det med tipsen på hemsidan? Man kan nog "döda" sin egen sida om man följer dom tipsen.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat