Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Teknik

.se adress ?

Inlägg 1 av 6

2005-01-13, kl 23:10

username

Robert
Stensby

Inlägg: 26

.se adress ?

Är i full gång med att starta ett företag, och har vart inne på nic`s hemsida för att "paxa" den ".se adress" vi var intresserade av.

Vet någon av er hur detta fungerar vidare, tex vad årskostnaden ligger på , om det "ingår" en mailadress tex "[email protected]" etc. etc.

Alla tips är mer än välkomna.

Mvh Kay

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 6

2005-01-14, kl 11:17

username

Per
Sjöblom

Inlägg: 3

Hej

Det finns lite olika alternativ. Har ni redan bokat och betalat för domänen så behöver ni ett webhotell där hemsidorna ska ligga Ett billigt och bra alt är surftown.se från 12 kr per månad.

Lycka till

Mvh
Per
[email protected]

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 3 av 6

2005-01-17, kl 20:04

username

Pontus
Thuvesson

Inlägg: 1

B-one (https://www.b-one.net/) är också bra, jag har både min firmas site och ett antal kunders. Månadskostnaden för det billigaste alternativet är också 12 kr/månad. Det är ganska enkelt att ha med dom att göra om man kan göra lite själv. Vill man ha "fullservice" är det andra mycket dyrare aktörer som gäller. Levonline (https://www.levonline.se/) kan nog mer men är nästan 10 gånger så dyrt med sitt billigaste paket och ett paket ungefär motsvarande B-ones billigaste kostar 150 kr/mån.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 4 av 6

2005-01-18, kl 15:55

colliander

colliander

Inlägg: 5

Ja, vi gör allt från domänregistreringar, hemsidor osv till själva webhostingen, alla möjliga priser och pakteringar. Du kan inte gå till NIC-SE och "paxa" en adress direkt där utan behöver vända dig till något ombud till NIC-SE, vårat webhotell kan ta hand om även den biten.. Årskostnaden för domännamnet ligger fn på 200:- till detta kommer kostnader för tjänster mm, tex webdesign/utforming av websidan..

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 5 av 6

2005-02-18, kl 17:59

username

Mikael
Söderström

Inlägg: 1

Ett klassiskt ordspråk lyder "You get what you pay for" vilket stämmer överens med den här marknaden. Jag har sysslat med webbutveckling sedan 1997 och har stött på både bra och dåliga webbhotell.

Tar man t.ex. B-one som är ett väldigt billigt alternativ så får man mycket utrymme och annat för en relatvit liten slant, men däremot så är supporten långt ifrån bra och vad händer om sidan har "för hög" trafik? Jo, de stänger ner sidan!

Jag har haft kontakt med många vars sidor har blivit nedstängda trots att B-one skriver på sidan att det är obegränsad trafik. Till råga på allt så används inte en "riktig" version av ASP, utan Chili!ASP som är en inte 100% kompatibelt version vilket kan ge förödande konsekvenser vid en stor webbplats.

Nu kör jag med Wa-Data (http://www.wa-data.se) samt Loopia (http://www.loopia.se), och jag vill rekommendera dessa webbhotell för alla! Använder man MSN Messenger så kan man ta kontakt med supporten på Wa-Data direkt utan att behöva ringa och på Loopia finns ett avancerat adminsystem som låter en sköta allt.

Så innan ni skaffar ett webbhotell bör ni kolla så att det verkligen inte är värt att lägga några extra hundralappar/år för ett stabilt webbhotell.

Mvh,
Mikael Söderström
http://www.czdesign.se

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 6 av 6

2005-03-03, kl 14:38

username

Tomas
Westenberger

Inlägg: 7

Hej.
Jag har cliche som web-hotel, dom kostar bara 1:- månaden. Har själv flera sidor där.....
http://www.clichehosting.com

MVH
Tomas

Inläggets betyg
Svara Svara med citat