Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Lagar & Regler

A

Inlägg 1 av 1

2010-04-18, kl 10:47

username

caroline
Kummelstedt

Inlägg: 2

A

Hej!

Jag har planer på att öppna en butik som specialiserar sig på särskilda, välkända märkesskor, och kikar nu på olika möjligheter för detta. Som det mesta är även dessa skor billigare, samt finns i ett oerhört mycket större utbud av modeller i USA än i Sverige, vilket har fått mig och min kollega att fundera på att importera dem från USA istället för den svenska agenturer för skorna.
Finns det NÅGON möjlighet att göra detta på? Jag vet ju t ex att många sk "second hand-butiker" säljer märkeskläder, och de behöver väl knappast agenturens tillstånd för att göra detta?
Kan man använda sig av samma princip, och köpa skor från en tex amerikansk webbsida och sen sälja vidare i Sverige under liknade "second hand" kategori? Eller behöver skorna isåfall t ex "lämnas in" av människor som sedan får en procentuell del av vinsten vid försäljning?

Då kan vi ju naturligtvis inte använda oss av skomärkets namn i marknadsföring el liknande av vår butik, men kanske kan vi köpa en del av skorna från agenturen, men det mesta från en annan hemsida?

Om någon här har NÅGON idé om hur vi kan göra detta möjligt vore jag oerhört tacksam om ni vill dela med er av detta!

Vi är öppen för alla förslag!

Tack på förhand,

Mvh

Caroline

Svara Svara med citat