Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Uppfinningar & Patent

Hej, har en super ide.

Inlägg 1 av 6

2011-08-09, kl 19:16

byggman

byggman

Inlägg: 2

Hej, har en super ide.

Hej, Har läst några inlägg i detta forum och känner att för att ro hem ett patent på en mycket god ide kan själas av någon i ett led man skall igenom. Känns inte bra...vågar man verkligen gå vidare med en super ide man har ?

Funderar på om det finns andra väggar tex. att sälja en del av iden från början till någon som har mer erfarenhet och vet hur man stänger till ordentligt. Och den rättvisa skaparen har vad han eller hon förkännar.

Är det någon som har tips på hur jag skall tänka vidare ?

// B-ryd

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 6

2011-08-10, kl 23:45

Marcus Björk

Marcus Björk

Inlägg: 88

Hej.

Momentum är det absolut viktigaste. En affärsidé kan alltid kopieras eller stjälas. Visst finns det avtalskonstruktioner i form av sekretess och antikonkurrensavtal som kan ge dig ett visst skydd men jag har fortfarande inte sett något som är heltäckande.
Uppfiningar kan patenteras eller mönsterskyddas men inte en affärsidé. Då du är mycket abstrakt i din beskrivning ovan så är det omöjligt för mig att veta om detta är en möjlighet för just dig, men du kan ju kolla med Almi (http://www.almi.se/Innovation/).

Mitt tips är att gör klart allt på papper, tänk igenom affärsmodellen, se till så att kalkylerna håller, lista upp vilka resurser du behöver i form av pengar, kontakter, kompetenser eller annat du behöver för att köra igång. Pricka av vad du lösa själv och ta reda på vart du kan skaffa det andra. Sen är det bara att ta kontakt med alla externa samtidigt och bygga bolaget så snabbt du kan.

Givetvis så tar du en risk när du visar upp din idé, men vad har du för alternativ? Ingen betalar pengar för bara en idé och du kommer aldrig tjäna pengar på din idé om du inte gör något med den. Förr eller senare så kommer någon på samma sak och då är du nummer 2.

Så kör, bara kör och lycka till

Marcus

Marcus Björk

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 3 av 6

2011-08-25, kl 09:12

byggman

byggman

Inlägg: 2

Hej, Och tack för ditt svar och dina råd, jag har kommit så pass långt så intresse från ALMI att kör "min ide" skall bollas i ett forum för högskolorna, science park och i samarbete med ALMI. Då skall iden vara under kontroll för upphovsmannen vilket jag tycker känns tryggt. Går det bra i detta forum så finns det kapital som ALMI förfogar över, och man har en stor möjlighet att bli utdelad denna start hjälp som inte heller behöver betalas tillbaka. Nu vet jag ju innan att dessa pengar inte bär ända fram, men då är det dags att blanda in en intresserad delägare.

Jag är medvetet lite difus i mitt beskrivande om iden, då den kommer att beröra ett helt etablesemang.

Mvh Jari Juhani

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 4 av 6

2011-10-18, kl 20:46

PerÖberg

PerÖberg

Inlägg: 1918

byggman: Du kan maila mig på [email protected], har erfarenhet av att hjälpa uppfinnare och nya ideer.

Per Öberg, New Delhi
Den verkliga Indienspecialisten - import - export och en massa annat

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 5 av 6

2011-10-28, kl 20:34

Alex21

Alex21

Inlägg: 8

Grymt att läsa om någon som tar tag i sin idé!

Jag har också en (eller några) bra idéer som jag verkligen tror på. Har varit i kontakt med Almi men de hänvisade mig till Nyföretagarcentrum innan de ens lyssnat på min idé. Skulle du kunna berätta mer hur du gick tillväga när du kontaktade Almi, vilken avdelning fick du hjälp av? Hur långt hade du hunnit med din idé (prototyp, budget etc)?

Tacksam för svar.

Mvh
Alex

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 6 av 6

2011-11-13, kl 11:35

Hazrat

Hazrat

Inlägg: 39

Hej. Jag har 24 patent och 2 varumärke och vet hur ska man ta hand om sina idéer. Jag kan hjälpa dig men det beror på hur mycket kan du satsa på din idé i början. Min konsulthjälp i början kostar inte mer än 400kr/tim, där jag bl.a. berättar dig hur och vad ska du göra i första hand. Nästa steg så som att ansöka ett patent kan vi prata efteråt. Hör av dig om du vill ha hjälp.

MVH Hazrat/Svara direkt till : [email protected] /

Nyfiken konsult och kreativ skapare av olika konstruktioner, t.ex., Tränings- och massagemaskiner, ljuskrona, finurliga prylar mm.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat