Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Uppfinningar & Patent

Hur går jag tillväga?

Inlägg 1 av 2

2011-07-22, kl 08:54

Sampa

Sampa

Inlägg: 1

Hur går jag tillväga?

Hej!

Jag har kommit på en vidareutveckling på en befintlig produkt som enligt mina egna analyser och iaktagelser borde mottas mycket bra på marknaden. Min produkt har samma funktion som ursprungsprodukten men med en extrafunktion som gör den attraktiv.

Det är en enkel konstruktion som enligt mina något begränsade kunskaper borde kunna gå att helgjuta i någon form av hårdplast. Jag har även tänkt mig en "lyxigare" variant i trä/rostfritt stål.

Är det någon som har tips på vart jag skulle kunna vända mig för att få till en prototyp? Bör jag skydda min idé på något sätt, genom att skriva tystnadspliktsavtal el. liknande med de som ev. tar fram prototypen? Jag har inget patent och ingen firma och tror det kan vara svårt att ta patent på produkten. Jag är dock säker på att den skulle kunna bli en storsäljare på t.ex. ikea, ica, duka och liknande.

Jag har mailat ALMI på min ort men de verkar ha noll intresse av att svara.

Tack på förhand för ditt svar!

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 2

2011-10-04, kl 22:27

PerÖberg

PerÖberg

Inlägg: 1918

1. frågan är om produkten du utvecklar redan är skyddad på något vis. Patent, mönsterskydd eller... Då kan det ev. vara kört. men ...
2. Du kan inte skydda produkten som redan finns. Men möjligen ditt "tillägg" men det beror på många olika saker.
3. Bra ideer kan knyckas. Men behöver både skydd och en uppfinnarförsäkring. Eller så får alla inblandade tystandsplikt till man når marknaden och då kör man för fullt och tjänar pengar på att vara först och snabbast ut. Så länge det varar.

Per Öberg, New Delhi
Den verkliga Indienspecialisten - import - export och en massa annat

Inläggets betyg
Svara Svara med citat