Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum ABC för dig som vill starta eget

Hur mycket kostar det att starta en klädaffär?

Inlägg 1 av 7

2009-11-17, kl 12:26

username

Borttagen
medlem

Inlägg: 8

Hur mycket kostar det att starta en klädaffär?

Hej!

Nu undrar jag hur mycket det skulle kosta ungefär att starta klädaffär?

Jag har tänkt att jag först kan sälja via nätet och sen om det går bra hyra en lokal.
Vill inte satsa allt för hårt i början ifall allting skulle rasa.

Mvh Lisa

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 7

2009-12-02, kl 23:31

username

Naeem
khan

Inlägg: 14

Hej! det undrar jag oxå. har jobbat i textil branchen,indian. jag har tänkt och ska borja sälja inköptjänster i sverige och sen importera själv. jag tror det bror på vilken volum och hur många art. du ska borja med.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 3 av 7

2009-12-03, kl 09:18

username

Borttagen
medlem

Inlägg: 8

Okej. Ja, allt går ju få fram på internet om man vill :) ska kolla vidare. Tack för svar ändå!

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 4 av 7

2009-12-26, kl 18:40

username

Borttagen
medlem

Inlägg: 3

Skulle rekommendera att du köper en etablerad butik istället för att starta en helt ny butik utan kunder eller med en mindre mängd kunder. Just klädaffärer ska ju ha ett ganska stort lager som kan bli gammalt. Min erfarenhet är att man gärna samlar på sig gammal "skåpmat". För rätt nivå på verksamheten så bör du ha en lageromsättning på 4 ggr/år. Det är få butiker som når dit, många ligger på ca 3 ggr. Mycket av kapitalet kommer m a o att bindas i lager sedan tillkommer alla fasta kostnader.
Därför tycker jag du ska undersöka möjligheten att köpa en befintlig rörelse och behöver du hjälp i dessa frågor så får du återkomma.
Hälsningar
Sten-Ove

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 5 av 7

2009-12-29, kl 13:43

PerÖberg

PerÖberg

Inlägg: 1918

Se till att gå en riktig starta eget-kurs t.ex hos Skatteverket eller studieförbund eller ... Du måste kunna vissa grundsaker för att inte dyrt få betala att du gjorde fel.

Prata med folk som redan startat och be om deras erfarenheter.

Internetbutik: Måste vara snygg, lätt att navigera och handla och betala. Och du måste spendera en hel del på marknadsföring - om ingen ser hemsidan får du inte mycket sålt. Rätt produkter i förhållande till de som besöker sidan också viktigt. Tänk på att kanske 1% av besökarna handlar. Så för att sälja 100 plagg behöver du 10.000 besökare.

Vanlig butik: Rätt läge är viktigt. En del väljer avsides läge för att spara på hyran men det lönar sig inte för att omsättningen minskar drastiskt i fel läge. Du skall ha ett läge där folk går förbi på gatan, många, och kan droppa in. Även här är aktiv marknadsföring A och O.

Du behöver göra en affärsplan. Där du skriver in vad du skall göra. Även beskriver dina starka och svaga sidor. Beskriver dina konkurenter och varför folk skall handla från just dig. Sedan måste du göra en budget som bygger på realistiska antaganden. Antaganden om hur många köpare det finns för din varutyp, hur många kommer titta på din butik, dina priser, hur många % köper och för hur mycket i snitt. Affärsplanen är ett teoretiskt arbete som skall hjälpa dig att slippa göra missatg i verkligheten genom att avrda från det som inte fungerar och justera detaljer så du kan lyckas.

Om du inte ligger på en väldigt liten ort utan har konkurenter: Vanligaste felet folk gör när de startar butik är att försöka sälja allt. Dels otroligt dyrt laget att ha allt, dels dyrtr att marknadsföra sig mot alla, osv. Lyckas brukar de göra som specialicerar sig och riktar in sig på kläder för exempelvis: Gravida mammor eller fritidsfiskare eller extra kraftiga personer eller extra långa personer eller bara nattkläder... för då blir man specialist, lättare med sökord på nätet, man har bredare sortiment innom sin specialitet.

Budget för att starta kläder på Internet? Inte hunder 100.000.
Budget för fysisk butik: Inte under en mille.
Egna plus ev. lånat.

Ett annat angreppssätt är att skapa eget varumärke och sälja till butiker, men även det kostar en slant för att skapa prover respektive köpa in (även om man redan sålt lagret i förväg).

Du lyckas inte genom att starta halvhjärtat och FÖR försiktigt. Man måste ta klivet ...

Per - som har egen fabrik som tillverkar kläder i Indien.

Per Öberg, New Delhi
Den verkliga Indienspecialisten - import - export och en massa annat

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 6 av 7

2010-01-25, kl 14:17

username

Fredrik
Wiklander

Inlägg: 16

Hej Lisa!

Jag arbetar för en professionell webbyrå som kan skräddarsy en webshop efter just dina behov till ett bra och fast pris, helt utan bindningstider. Med goda kunskaper inom området och med god kommunikation kan vi komma fram till om det är värt för dig att vänta med att öppna din verksamhet, vad du behöver veta och hur du kan gå vidare om du väljer att ta steget till att bli egen företagare.

Kontakta mig gärna på [email protected] för gratis och personlig rådgivning.

Med vänliga hälsningar
Fredrik Wiklander
Euroway Media Business AB
www.eurowaymedia.com
Tel. 0760-20 60 40
Växel: 08-559 25 177
Fax: 08-551 13 417

www.eurowaymedia.com - din personliga webbyrå - webshop, hemsida, intranet, sökmotoroptimering, logotyp design, community m.m.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 7 av 7

2013-06-26, kl 02:09

Lindaujohansson

Lindaujohansson

Inlägg: 12

Hej,

I dagens läge skulle jag akta mig noga för att starta en fysisk butik! Varför inte starta en online butik där du kan ha hela världen som kunder?!

Eller t ex sälja svenska barnklädesmärken till Japan via nätet (Svenska märken är superhett där)?!

Tänk om, tänk nytt!!

Lycka till!

Hälsningar
Linda

Linda U Johansson - EntreprenörsCoach
www.lindaujohansson.se

Inläggets betyg
Svara Svara med citat