Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Utlandsetablering

Skattefördelar utomlands

Inlägg 1 av 5

2017-02-11, kl 12:54

SUMOSELMA

SUMOSELMA

Inlägg: 2

Skattefördelar utomlands

Jag har några funderingar kring företagsetablering utomlands.

1. Säg att jag ska starta t.ex. ett försäljningsföretag i Malta el Bulgarien där bolagsskatten är låg. Vi sitter alltså utomlands och säljer till företag och privatpersoner i Sverige. Det vill säga vi vänder oss till den svenska marknaden och all inkomst som vi får in är från Sverige. Påverkar detta bolagsskatten,inkomstskatten eller något annat? Vi kommer inte ha någon verksamhet/lager/kontor/anställda i sverige. Utan verksamheten bedrivs utomlands och även vi är bosatta permanent utomlands.
Så helt enkelt, får vi alla skattefördelar av att bo utomlands eller kommer sveriges skatter att blanda sig in då vi vänder oss till den svenska marknaden. Det kanske inte är så farligt ändå...

Tacksam för svar och idér
//Vänliga hälsningar

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 5

2017-02-12, kl 12:03

AHBconsultancy

AHBconsultancy

Inlägg: 9

Om hela verksamheten bedrivs utomlands utan med några personer i Sverige så får bara företaget fast driftställe i det landet verksamheten bedrivs. Alltså ska det bara beskattas där.

Malta är väldigt vanligt för svenskar flytta till och starta bolag, då med rätt uppsättning endast betalar 0-15% skatt.

Sedan får varje person även tänka på om dom har någon koppling till Sverige fortfarande så man blir obegränsad skatteskyldig eller inte.

Det påverkar inte företagets beskattning utomlands men exempelvis 6 månaders och 1 års regeln gäller bara löneinkomster. Notera detta är bara tänka på om Sverige fortfarande anser du ska vara obegränsad skatteskyldig i Sverige (Du har familj, företag, bostad kvar etc i Sverige).

Skattekonsult i UAE / Dubai samt Malta, vi hjälper er öppna bolag utomlands samt lagstiftning inom EU / Sverige.

www.facebook.com/AHBConsulting/
www.ahbconsultancy.com

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 3 av 5

2017-03-23, kl 17:59

PeterK

PeterK

Inlägg: 393

Tänk på att Skatteverket lika fullt kan anse att verksamheten bedrivs i Sverige i ett fall som detta - och då skall man ha filial i Sverige och betala skatt även i Sverige - även om vissa avdrag osv spelar roll. Beror på upplägget. Du behöver en bättre analys och hur du lägger upp det.

Dessutom: Om du bor i Sverige betalar du fortfarande skatt på utdelning, lön, osv.

Rent generellt lönar det sig inte att starta företag utomlands om man är nystartare och skall testa ett upplägg. Då är det bäst med ett svenskt företag och att man sedan när man lyckats bra och har lite omsättning börjar fundera på andra lösningar. Vet om personer som fått straffavgifter på motsvarande 50.000:- i utlandet för att de inte lämnat in deklaration där i rätt tid. Så ta reda på ALLT.

Peter K

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 4 av 5

2018-11-12, kl 16:53

magwik

magwik

Inlägg: 1

Nej, det kommer inte påverka något alls. Vårt företag drivs från Malta, https://leadsson.se och kundbasen består överlägset av svenska kunder. Allting deklareras och sköts genom skattemyndigheten på Malta. Ring gärna till Inland Revenue och fråga hur du går tillväga.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 5 av 5

2018-11-12, kl 17:40

PeterK

PeterK

Inlägg: 393

Allt beror ju på upplägget. Och Skatteverkets tolkningar av gällande regler. Om man inte "åkt fast" betyder inte att man inte kan göra det. Sedan att sälja adresser om de skickas online är ju en sak men ev. hur upplägg är för fysiska produkter kan i vissa fall påverka.

Peter K

Inläggets betyg
Svara Svara med citat