Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Utlandsetablering

Starta bolag utomlands?

Inlägg 1 av 9

2012-12-01, kl 23:31

FiratGunes

FiratGunes

Inlägg: 71

Starta bolag utomlands?

1. Finns det någonstans i världen där jag LAGLIGT kan starta ett företag och slippa betala skatt på mina inkomster tills jag börjar ta ut vinsten även fast jag är Svensk och inte tillför det landet?

Måste jag skriva över mig till det landet isf eller kan jag fortfarande bo i Sverige och slippa betala skatt här?
Det vill säga driva min verksamhet här i sverige men ha alla mina tillgångar, pengar, kontonummer etc utomlands i det landet bolaget finns?

Hitta denna text i ett forum:

"Fördelar med Panamabolag

Panama är ett av få ställen i världen där du fortfarande kan bilda ett helt anonymt bolag. Under den nuvarande panamanska lagstiftningen, kan ett bolag bildas så att det kontrolleras och ägs av innehavaren av de fysiska aktiecertifikaten, utan ägarregister någonstans. Inte ens myndigheterna i Panama känner till ägaren. Panamabolagets aktiecertifikat saknar normalt ägarnas namn och de behöver inte ens förvaras i Panama. Det finns inga krav på bokföring eller andra register i Panama, eller andra länder för den delen. Om Panamabolaget har kontor i Panama, men endast inkomster från utlandet (offshore), betalar det inga skatter i Panama."

Hur funkar det egentligen? Någon kunnig där ute?

Några tips på vilket lands som passar bäst om man är rätt oerfaren gällande bolag utomlands osv? Vilka går och lita på och vilka går inte lita på?


2. Hur funkar det med och starta bolag i cypern men driva verksamheten här i sverige? Det vill säga exakt samma sak som beskrivet ovan. Att verksamheten bedrivs i Sverige som grosstist/leverantör och allt sker ifrån sverige. Import till sverige och försäljning i Sverige dock bolaget i cypern(eller något annat bra rekommenderat land) och även bankkontot där där alla pengar ligger.

Exempel: Jag driver en grossist firma här i sverige av städartiklar och importerar från länder som tyskland, turkiet, kina. Levererar och har försäljningen till kunder här i sverige och fakturerar dem som vanligt DOCK fakturan som betalas skickas pengarna till mitt bankkonto i lander bolaget och bankontot finns i som jag har?

Jag är inte ute efter att skattefuska, bli av med höga skatter etc. Utan jag vill helt enkelt inte har bolaget i Sverige. Anledningen finns och är privat. Jag vill helt enkelt bara har mitt bolag i ett annat land och att inget ska finnas på papper gällande mina inkomster, utgifter etc här i sverige. Dem kanske syns ändå, men det spelar ingen roll, jag vill ändå inte ha ett enskild, handels eller ab i sverige utan helt enkelt bolag utomlands. Vart kan man vända dig för bäst hjälp med sådana här frågor? jag har sökt runt på nätet och hittar massvis men vilka är pålitliga egentligen? Det är BRUTALA stora skillnader på dem sidorna som hjälper en att starta bolag utomlands i priser. Vissa påstår att du hjälper en med allting för 4-5000kr och andra för 40-50 000kr.

Hur går man tillväga på bästa möjliga sätt?
Vet inte om jag postat i rätt del av forumet men hoppas på svar och är tacksam för all svar jag kan få. Jag ska även posta inlägget i andra delar av forumet och hoppas på det bästa.

Tack på förhand alla där ute som är villiga att ta sig några minuter och ge lite information och hjälpa till.

Mvh
FGG Investing
Firatgunez@gmail.com
Tel: 076-777 99 09 nås endast eftermiddag mellan 13-17:00 på vardagar.

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 9

2012-12-17, kl 06:11

FiratGunes

FiratGunes

Inlägg: 71

INGEN som kan något gällande dettaP Någon måste det ju finnas som kan någonting eller känner någon som vet något eller åtminstonde var jag kan vända mig?

Tacksam för svar.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 3 av 9

2013-01-29, kl 23:35

Florence

Florence

Inlägg: 8

Hej Firat!

Om du har inte hittat något o är intresserar att investera i Afrika kontakta mig 070 6165120.

Hälsningar
Florence

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 4 av 9

2013-07-11, kl 23:58

oonecho2001

oonecho2001

Inlägg: 5

Hej

Vet inte om du är fortfarande intresserad men vi kan hjälpa dig att skaffa ett företag (AB) i Costa Rica.

Varför ett företag i Costa Rica.?

1- I Costa Rica betalar man ingen moms om man säljer sina varor i Sverige eller i andra länder utanför Costa Rica.
2- 15% årsskatt
3- Möjligheter att växa som företag och expandera.
4- Företaget går att styra och administrera från Sverige eller från Kanarieöarna, Bangkok eller från vilken plats som hels i världen.
5- mm

Detta skulle kosta dig 100K + plus reser kostnader hit en gång (15k)

Kontakta mig via email om du har frågor
info@cubashopping.net

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 5 av 9

2013-08-27, kl 19:47

SeanCarter

SeanCarter

Inlägg: 9

100K för ett bolag i Costa Rica ? måste säga att det är det högsta priset jag har varit med om.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 6 av 9

2013-08-28, kl 00:46

oonecho2001

oonecho2001

Inlägg: 5

Citat:

Ursprungligen postat av: SeanCarter

100K för ett bolag i Costa Rica ? måste säga att det är det högsta priset jag har varit med om.Vad menar du? Har du redan varit här och registrerat företag förut och det varit billigare eller menar du att 100K är för dyrt för att registrera ett företag överhuvudtaget? I Sverige med 50K i aktier, avgifter, pleliminärskatt mm vid starten hamnar man över 100K. Jag skriver av mina egna erfarenheter. Och om fördelarna ska vi inte ens prata.
Hur mycket tycker du ett företag här ska kosta?

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 7 av 9

2013-08-28, kl 02:20

SeanCarter

SeanCarter

Inlägg: 9

Jag kan säga dig att jag märker redan att du inte vet riktigt vad du pratar om, du kan inte jämföra uppstart av AB i Sverige och bolag i Cosat Rica, Du betalar inte Cirka 100 000 SEK som du säger för ett Ab i Sverige. I Sverige kostar det inte mer än 10 - 15 000 SEK, men du INVESTERAR 50 000 SEK. innebär att det är dina pengar som ligger i ett bank konto.

kan tyvärr inte se några fördelar med ett bolag I Costa Rica, speciellt till det priset då fördelarna är fler med ett bolag Cypern t ex, till halva priset och fortfarande ett EU land.

Med dagens teknik och externa byrår kan man styra vilket bolag som helst, vilket land som helst.

Detta är min åsikt och inte hur det är eller borde vara.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 8 av 9

2013-09-15, kl 09:47

PeterK

PeterK

Inlägg: 381

Du betalar skatt i Sverige på vinstuttag och löner från företaget så länge du är registrerad i Sverige - oavsett vart i världen du har företaget.

I de flesta fall är det rent ut sagt dumheter att starta bolag utomlands för att slippa skatt - om man ännu inte har en affärsverksamhet som genererar vinster. Starta först i Sverige och skaffa goda vinster - sedan kan man börja fundera på hur man hanterar fortsättningen.

Undantag om man inte säljer i Sverige utan bara utomlands - då kan det vara en vits.

Tänk på att i viss länder är det billigt att starta men dyrt att avveckla företag.

Peter K

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 9 av 9

2013-09-25, kl 18:21

MagnusK

MagnusK

Inlägg: 8

Driver du verksamhet från ett fast driftställe i Sverige så är du skattskyldig i Sverige oavsett om ditt bolag är registrerat i Panama eller Kina. För att undvika bolagsskatt i Sverige (om du driver verksamhet i bolagsform) får du inte bedriva verksamhet i Sverige.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat