Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Finansiering & Riskkapital

Starta eget bidrag

Inlägg 1 av 6

2008-01-16, kl 18:18

RoggaBoy

RoggaBoy

Inlägg: 90

Starta eget bidrag

Min sambo var på möte på Af i dag.  Hon berättade att hon ville gå starta eget kursen som Af anordnar, men den fanns inte längre via Af. Dom berättade också att eftersom min sambo fyller 23år i år inte har rätt till starta eget bidrag från Af eftersom dom ändrat from 1/1-08 till att du måste vara över 25år.

Skulle inte de borgerliga göra så fler får jobb, för det skulle ju löna sig?

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 6

2008-01-17, kl 06:16

PerÖberg

PerÖberg

Inlägg: 1918

Det har visat sig i undersökningar att Starta Eget bidrag egentligen inte är så bra. Varför? För att ofta startar man då ett företag på falska premisser, dvs man bygger på att man får en slant - från någon annan stans, varje månad. Och när bidraget tar slut så är det kört. Då får man stänga sitt bolag.

Bättre att starta eget nytt företag utan kryckor. Vsst, har man inte en massa slantar i fickan så kan det vara tufft ibland, självklart, men jag tror mer på genomarbetade ideer och att man väljer en affärside som kan fungera. Ev. partners och investerare om man har en riktigt bra ide. Startar du ett STORT företag, och stort menar jag ett företag som kan tjäna stora pengar och inte bara småslantar som kan försörja en person, så finns ofta just finansieringsmöjligheter i form av affärsänglar mm.

Många gånger är det att starta ett litet företag att gå in i en återvändsgränd där man lätt fastnar. Man får jobba 16 timmar om dagen men kommer ingenstans. Tänk dig en pizzeria. Man skall gå dit 7 dagar i veckan. Man kanske får ihop så man knappt kan försörja sig. Och man har lagt slantar på lokalen. Och ingen kanske vill köpa lokalen så man är fast. Man tar sig inte ut utan att förlora flera hundra tusen. ...

Att starta "på riktigt" ger däremot möjligheter. Och har man inte en massa slantar så finns det affärsideer som ändå är möjliga - men de kräver oftast hårt jobb. Efter några år att jag tittat på och varit aktiv på Starta Eget och andra saiter så har jag insett att många går i drömmar om att starta eget utan pengar, arbeta 2 dagar i veckan och tjäna stora slantar. Men det företaget finns inte. Har man mycket pengar kan man låta pengarna arbeta genom att investera. Har man inga pengar är det hårt arbete som man får sätta in. Finns i stort sett inga andra alternativ.

Per Öberg, New Delhi
Den verkliga Indienspecialisten - import - export och en massa annat

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 3 av 6

2008-01-17, kl 10:13

Linus2

Linus2

Inlägg: 92

Så kontentan av Pers utlägg är att borgarna visst försöker skapa jobb, riktiga jobb som varar över tid.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 4 av 6

2008-01-17, kl 10:18

PerÖberg

PerÖberg

Inlägg: 1918

Well
Så var kanske inte tanken. Utan mer hur man som nyföretage kan fungera. Vad regeringen sedan bör göra är ju att minska krångligheten att driva småföretag. DET kan bidra till mer arbeten inom småföretagarsektorn.

Per Öberg, New Delhi
Den verkliga Indienspecialisten - import - export och en massa annat

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 5 av 6

2008-01-17, kl 13:12

RoggaBoy

RoggaBoy

Inlägg: 90

Samtidigt kan det vara tryggt att under uppbyggnadsfasen ändå få en liten ersättning av Af för att man startar eget. I det här fallet en blomsterbutik. Hade hon startat innan 2008 så hade hon fått det.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 6 av 6

2008-01-17, kl 14:46

hfohrman

hfohrman

Inlägg: 368

Detta med Starta Eget bidrag är ju en sida av saken. Och där kan man nog ha olika uppfattningar.

Den andra är detta med utbildningar.  Och här tycker jag den nya politiken är tråkig. Förut kunde man få 1-2 veckors grundutbildning i detta med företagande (vilket inte kan ha kostat sådär jättemycket) . Ex bokföring.
Själv gick ja en sådan på 3 dagar (förvisso betald av TRR) och detta gjorde en ganska stor skillnad i kunskap om hur man hanterar ekonomin i ett företag. Annan utbildning som jag fick var förståelsen av dom bestämmelser som finns gällnade sjukers, försäkringar, a-kassa osv.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat