Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Lagar & Regler

starta ett aktiebolag Engelskt

Inlägg 1 av 7

2006-05-21, kl 07:51

username

Carl-Henric
Olsson

Inlägg: 3

starta ett aktiebolag Engelskt

ja har hört talas om att man kan starta upp ett aktiebolag
i england och samma fördelar som om de skulle vara startat i sverige och man slipper bela 100.000 vilka fördelar finns de med ett Engelskt och vilka nackdelar
finns de

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 7

2006-05-21, kl 09:53

mrnowhereman

mrnowhereman

Inlägg: 311

Det finns knappt några fördelar men massor av nackdelar.

Vad är det för verksamhet du skall bedriva?

mvh

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 3 av 7

2006-05-21, kl 18:56

username

Carl-Henric
Olsson

Inlägg: 3

ja tänkte bara mera allmänt bara fråga för att mer och mera företag gör just detta och startar ett aktiebolag i Engelskt så de kan ju vara kul att höra sig för hur de ligger till

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 4 av 7

2006-05-21, kl 23:25

mrnowhereman

mrnowhereman

Inlägg: 311

Så här ligger det till:

För det första tror många med företagardrömmar att de 100.000 kr som krävs för att starta ett aktiebolag i sverige idag, är någon form av avgift. Så är det inte. Det är en utgift för dig som ägare till bolaget, men pengarna finns ju fortfarande i bolaget. Du kan tom köpa in varor eller inventarier för pengarna.

Sen är alla jätterädda för det här med personligt ansvar. Men det är i undantagsfall det spelar någon som helst roll. För säkert 90% av de som ber om råd här, så är företagen väldigt små, och det handlar om verksamheter som café, handel, mm. Det är således inga jätteprojekt. Dessa företag kommer (i alla fall i uppstartsfasen) ändå att få betala allt de köper in till företaget i förskott, eller med kort kredit. Tar de ett banklån kommer banken att kräva säkerhet, dvs personlig borgen. Så även om du har ett AB, kommer du i praktiken ha ett personligt ansvar.

Folk verkar inte förstå att företagande innebär risker. Den som tar risken vill också tjäna pengarna. Många här vill behålla pengarna, men låta andra ta riskerna. Det är naturligtvis en skön tanke, men inte verklighetsförankrad.

Sen är 100.000 inte speciellt mycket pengar. Personligen tror jag att det är svårt att driva ett lönsamt företag utan ett startkapital på minst detta belopp. Det kvittar nästan vilken bransch du än är i (förutom om du jobbar som konsult). Så fort du handlar med varor går det inte att starta företag med 10.000 på fickan. Det är önsketänkande.

Sen kan man ju tycka att om alternativet står mellan svenskt HB/enskild firma och Engelst Ltd - varför inte då ta Ltd? det är väl ändå inte sämre.

Jo, för de flesta är det betydligt sämre att välja Ltd. Det personliga ansvaret är ju i praktiken detsamma. Att ha ett Ltd och driva verksamhet i Sverige kräver en svensk filial. Dessa måste, till skillnad från HB/EF ha en revisor, vilket kostar pengar.

Går verksamheten sedan inte som tänkt, så är det i princip gratis att avsluta HB/EF. Ltd vet jag inte säkert, men jag är 100% övertygad att det inte är gratis. Ett svenskt AB kan du inte avveckla för mindre än ca 8.000 skulle jag tro. Ltd lär inte vara billigare.

Som sagt, företagen som talar sig varma för Ltd använder sig av illusionen att man slipper undan personligt ansvar, samt nämner aldrig vilka extra kostnader det medför att ha Ltd. De erbjuder ju all service som krävs i england, med adress osv, men vad händer om detta företaget får problem? då har du garanterat ett jäkla jobb framför dig, om du inte anlitar någon som kan hjälpa dig. Vilket säkert kommer kosta en del.

Nä, satsa på HB/EF, speciellt om anledningen till att du funderade på Ltd var brist på pengar. HB/EF är billigt rent adminstrativt och du kan därmed lägga alla pengar på att utveckla verksamheten. Går det sedan bra, ja då är det inte så komplicerat att föra över verksamheten till ett svenskt AB.

mvh

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 5 av 7

2006-05-21, kl 23:26

larsarenander

larsarenander

Inlägg: 1436

Lettland/Riga har ett bra företasklimat och numera är det billigt att åka dit. Nu på lördag kostade en enkel resa dit totalt 74:- med flyg.
Lars

[email protected]
Start av företag och ekonomistyrning

[email protected] EKONOMISTYRNING Utgivning av min bok KVINNA I STRID. Engelsk version WOMAN IN BATTLE ISBN NR 978-91-981066-1-9 finns nu tillgänglig i Sverige.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 6 av 7

2006-08-21, kl 15:47

username

Tradian
Almasanu

Inlägg: 9

Hej

Ja, det var mycket dåligt om LTD, så här vill jag kontra lite. Har regsitrerat över 1000 st LTD nu, och har haft väldigt få kunder som inte har varit nöjda. Många av dom kommer tillbaka och köper både 1 och 2 flera LTD.

Att negligera risken med att starta enskild firma är ju inte direkt den rådet jag hade velat ge. Det är runt 10 företag som går konkurs i Sverige varje dag, och många av dessa (i vart fall dom som inte brydde sig om det med personlig risk) kommer att vara skuldsatta för livet. Jag hade aldrig kommit på tanken att ta den risken, bara för att pröva ut en ide man har.
Sen har du rätt i att 100 000 kanske inte är så mycket pengar, med när man ser på hur många enskilda företag det blir registrerade i Sverige så måste ju slutsaten vara att det är brist på dessa 100 000 som leder till detta.

Som du påpekade så kan du komma upp i den situationen där företaget som hjälpe dig att etablera din LTD går konkurs eller försvinner. Det finns ett enkelt svar på denna, och det är att gå till en av dom som har varit med länge, som har systemer på det, och då ska det mycket till för att ett sådant situation ska uppstå.

Mvh

StartaFöretag
www.startaforetag.se

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 7 av 7

2006-09-02, kl 13:55

mrnowhereman

mrnowhereman

Inlägg: 311

Problemet med de som säljer Ltd-företag är svårt att peka på direkta osanningar i fakta som de anger. Däremot är faktan de anger för det mesta inte relevant. Jag ska förklara varför.

startaforetag skriver att 10 företag går i konkurs varje dag. Fullt möjligt att detta är sant. Problemet är bara att du med ett Ltd inte kommer att kunna skuldsätta företaget så att du skulle kunna "dra fördel" av att inte vara personligt ansvarig. För det mesta kommer leverantörerna vilja ha betalt i förskott, och ska du ta banklån kommer de kräva personlig borgen. Slutresultatet är att du kommer vara skuldsatt resten av livet oavsett om du har EF eller Ltd. Undantag är om du driver väldigt riskfylld verksamhet, tex importerar farliga produkter där det finns risk att produktansvarslagen kommer göra dig ansvarig för person- och egendomsskador.

Att man har nöjda kunder innebär inte att tjänsten man marknadsför är bra eller ens nödvändig. Kunskapen är helt enkelt för dålig bland kunderna. De tror att de sitter säkrare med ett Ltd, vilket till stora delar är helt felaktigt.

Ja, de flesta av argumenten är som sagt lätta att slå hål på.

De som tror att det räcker med 30-40 000 att starta ett företag (förutom möjligen nåt hobbyföretag) skall inte få rådet att köpa ett Ltd, de skall få rådet att inte starta överhuvud taget. För att kunna driva ett företag framgångsrikt så behöver man i nio av tio fall minst 100 000. Så är det bara. Och då finns ju alternativet AB som är mångdubbelt bättre än Ltd.

De få företagare vars verksamheter kanske inte kräver 100 000 i uppstartsfasen och där riskerna bedöms som stora (typ produktansvar och andra juridiska risker) skall noga fundera på om det är värt att betala ca 10 000 för ett bolag, motsvarande 20-25% av det kapital man satsar.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat