Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem

Sida 2 av 2

1 2
Forum Uppfinningar & Patent

Kan jag bli snuvad på sin idé?

Inlägg 11 av 14

2011-10-18, kl 20:41

PerÖberg

PerÖberg

Inlägg: 1918

Jag har STOR erfarenhet av detta. Har arbetat med flera uppfinnare. Det är inte lätt. Men för att göra en lång historia kort:
  1. Om man har en mindre viktig uppfinning som inte konkurerar med stora drakar kan man hitta ett eget race men måste göra det på speciellt sätt.
  2. Om man konkurerar med stora drakar. Omöjligt att lyckas på egen hand. Då måste du liera dig med en av de stora drakarna eller någon annan med urstarka ekonomiska o andra muskler. Men när du gör det finns det risker.


Vill du kan du maila mig på [email protected]

Per Öberg, New Delhi
Den verkliga Indienspecialisten - import - export och en massa annat

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 12 av 14

2011-10-18, kl 20:44

PerÖberg

PerÖberg

Inlägg: 1918

Om du har en enkel sak som inte konkurerar med drakar kan du ev. fixa det själv eller med någon liten partner.

Men om du konkurerar med stora drakar: Inte en chans. Jag har hjälpt uppfinnare och råkat ut för saker som ligger .... well....

Vill du ha råd maila på [email protected] Jag har erfarenhet.

Per Öberg, New Delhi
Den verkliga Indienspecialisten - import - export och en massa annat

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 13 av 14

2012-02-04, kl 22:06

larsarenander

larsarenander

Inlägg: 1436

Jag var med i en uppfinnarförening och kom med som jag tycket var en bra idé, jag var borta från några möten och vips hade en annan person snuvat den. Då gick jag ur. Jag fick fortfarande uppfinnartidningen och döm om min förvåning där min sedan 10 gamla ide blir årets främsta i Frankrike. Numera njuter jag av att se hur länge mina andra ideer tar på sig innan de blir dagen idé. Jo förresten en såg jag nyligen i en inredningstidning. samma koncept som jag gjorde 1988. så jag är lite före i tiden. Ett som är verkligt numera är KVINNA I STRID, en liten bok i fickförmat med mycket spännande autentiska krigsskildringar under11 års krig på andra sidan Östersjön. Den som är snabb har möjlighet att erhålla ett ex av förstaupplagan till reducerat pris.
Lars

[email protected] EKONOMISTYRNING Utgivning av min bok KVINNA I STRID. Engelsk version WOMAN IN BATTLE ISBN NR 978-91-981066-1-9 finns nu tillgänglig i Sverige.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 14 av 14

2012-02-05, kl 12:57

Henke

Henke

Inlägg: 7

Hej Per!

Tack för ett bra inlägg. Jag befinner mig på punkt 2 tyvärr. Och jag har därför tagit mig vidare i funderingarna som du nämner här; att lierar sig med en stor aktör. Frågan är då hur ett sådant upplägg ser ut rent affärsmässigt. Hur avtalarna man om royalties tex? Kan man skydda sig med ett sekretess avtal mellan parterna innan man presenterar sitt case?

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Sida 2 av 2

1 2