Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem

Sida 3 av 3

1 2 3
Forum Teknik

CV- gratis :-)

Inlägg 21 av 27

2007-06-25, kl 08:16

NordicPenImports

NordicPenImports

Inlägg: 24

Vad har betyg från Mensa med saken att göra?

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 22 av 27

2007-06-25, kl 08:26

username

Medlem
#49896

Inlägg: 59

Nä!

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 23 av 27

2007-06-25, kl 09:11

username

Jani
P

Inlägg: 34

Hej Christine...
Måste bara fråga, vilken typ av betyg får man från MENSA ?

Mvh,

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 24 av 27

2007-06-25, kl 09:34

username

Medlem
#49896

Inlägg: 59

Logiska slutsatser! Dvs, ska man slicka på en coca-cola burk så smakar det bara metall och eventuellt blir man sjuk. Min sida är inte till för att locka kunder eller ta kunder ifrån andra webdesigners. Min sida visar vad man KAN göra. Den har bytt utseende 20 ggr sedan den startade och jag har haft över 20 referenser på arbeten jag har skapat. Varje företag är unikt och inte sällan vill företaget ha något speciellt. Arbeten jag får in är det inte alltid jag som gör själv. Idag är vi 8 samarbetspartners och innan sommaren har vi sytt ihop ett starkt koncept. Just nu utvecklar jag den tjänsten och alla inom nätverket kommer att bli presenterade med deras specialité på en "paraplysida".

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 25 av 27

2007-06-25, kl 11:10

username

Gustav
Olsson

Inlägg: 18

Hej Christine!
Jag måste tyvärr hålla med om utseendet på din hemsida. Enligt mig, och den kunskapen jag har inom kognition och användarbarhet, så fungerar tyvärr inte din sida särskilt bra.

Jag tänkte därför komma med lite kreativ kritik. Hoppas du inte tar illa upp. Det jag tycker borde ändras är:



På första sidan villa jag först trycka på "skruvarna" som jag trodde skulle vara länkar. När inte detta fungerade förstod jag att det var siffrorna som var länkarna.

Sen tog det lång tid innan jag såg att det var en länk (i röd text mot blå bakgrund) under loggan "WebDesign". Detta borde göras tydligare.

Sen lite generalla saker.

Jag tycker du borde ha mer struktur på din sida. Använd ett utseende genomgående på undersidorna. Så som det är nu blir det  väldigt rörigt när nästan alla undersidor har ett eget utseende. Det är inte heller bra att du hela tiden flyttar runt "tillbaka knappen" på undersidorna.

Sen till saker som rör enskilda sidor:

På din sida 2 använder du blå text mot varierande gröna färger, vilket gör texten mycket svårläst.

Av ren nyfikenhet undrar jag också HUR ni lyckats få patent på denna sökfunktionen. Vad jag kan se uppfyller din inte kraven för patent? Är dock ingen expert inom området...

Tillbakaknappen visas inte heller riktigt rätt på sida 2.
 
På sida 4 "faller" texten utanför rutan i bakgrunden. Det hade varit bättre om den höll sig inom rutan. Jag föredrar också om text håller sig till EN färg och dess utom inte är centrerad.

Sida 6 är för mig helt oförstålig. Vad vill du att den skall tillföra? Hade nog varit bra att förklara detta. samma med sida 7.

På sida 8 förväntade jag mig att det skulle spelas ett ljud? Detta skedde tyvärr inte på min dator ialla fall.
 
Sida 11 är för mig helt tom. Skall det finnas något på den? Annars kan den nog plockas bort. Blir bara förvirrande så som det är nu.

Detta var några av mina tankar. Hoppas dom kan tillföra något!

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 26 av 27

2007-06-25, kl 12:03

username

Medlem
#49896

Inlägg: 59

Tack Gustav, du har rätt i att den inte är färdig, den blir aldrig färdig. Dels för att jag bara kan ägna 25% av tiden till sidan och dels för att den är ständigt föränderlig.

Koden är patentsökt, inte av mig men av upphovsmakaren. Inte sidan. 

Som tekniker, webdesigners eller specialist inom marknadsföring så har du också helt rätt, sidan stämmer inte någonstans. Sidan är irrationell.

Sidan är inte till för marknadsföring traditionellt, den är en hänvisning till olika tekniker.

Ljudsidan fungerar inte, inte bara på din data utan generellt. Pga att ett projekt utvecklas där du som besökare kan lämna ett muntligt meddelande som alla kan höra istället för en ordinär gästbok. All text på sidan som berörs av pekdonet har ett förklarande ljudspår.

Sidan 6 länkar till exempel på användat av bilder. En sida med mycket information och många bilder kan ta längre tid att få upp. Och för att minska antalet "klick" så används både bilder OCH text som länkar, utan att länka vidare till vidare länkar.

Min sida fyller sitt syfte som presentationsmatrial hos kunder, inte som företagsreklam. Ett av företagen som jag kan lämna över arbeten till är skaparna av Ferraris hemsida, de är ytterst traditionella och välrennomerade i sitt arbete.

Hoppas du hade en rolig stund vid min sida i alla fall, uppenbarligen så vet jag hur man får uppmärksamheten riktad och DET är ju min kunskap ;-) Mvh

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 27 av 27

2007-06-25, kl 13:43

username

Medlem
#49896

Inlägg: 59

Jag vill också poängtera att jag arbetar oftast inte, efter "mallar" jag tycker det är tråkigt och kan idag i princip se VART mallen är hämtad från och vilket program som använts, när jag surfar runt.
Ex på jobb jag tycker är coola och välgjorda och arbetar efter är:


http://home.disney.go.com/index
http://www.viziononline.co.uk/
http://fashion.dior.com/
http://www.gucci.com/
http://www.vai.com/

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Sida 3 av 3

1 2 3