Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem

Sida 3 av 3

1 2 3
Forum Webb & E-handel

Varning för e-butik!

Inlägg 21 av 29

2007-08-19, kl 07:45

websupporten

websupporten

Inlägg: 220



Mikael Åkesson:


Visst ska man tro på Indier dom är väldigt duktiga, men om vi tänker logiskt en minut. Hur skulle en sådan support funka till svenska folket? vi har lite över 100 kunder varav 70% behöver support. Skulle en Indier göra de?

Tror inte de, inte idag iallafall.. Kanske när indien kan svenska eller när vi kan indiska..








Underskatta inte Indien, Kina, Ryssland, Bulgarien m fl. Deras tjänster är 40-80% billigare. Språksvårigheterna minskar varje dag. Och förresten - den officiella språket i Indien är Engelska ;-)

AOL flyttade sin support till Indien och sparade 75%. En del kunder försvann, men de flesta är kvar.

Bulgarien sänkte nyligen företagsskatten till 10% och många flyttar sina Helpdesk där.

Tänk globalt, handla lokalt. Vi som bor i Norden bör anpassa våra skatter och priser om vi ska överleva på marknaden.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 22 av 29

2007-08-19, kl 15:17

Akesson

Akesson

Inlägg: 25

Jag underskattar inte alls indien, men det finns mycket som brister när man lägger ut ett jobb i indien. Jag har själv varit i kontakt med en del där. Det jag kunde för ett par år sedan, det kan den bästa där idag. För en som inte vet hur en php-kod ska se ut kan det kvitta. Men för dom som måste ha kvalitet så är det stor skillnad.

När man kommer till sökmotorer gäller det att ha en bra kodad sida.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 23 av 29

2007-08-19, kl 16:16

websupporten

websupporten

Inlägg: 220

Låt dem göra det de är bra på, design t ex. Du kan ta PHP koden sedan ;-)

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 24 av 29

2007-08-19, kl 16:21

Akesson

Akesson

Inlägg: 25

Det är design som sätter ett varumärke, inte koden. Det ser ingen.
Design är kul och jobba med. Kommer aldrig överge det=)

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 25 av 29

2007-09-16, kl 22:00

username

Björn
Ershagen

Inlägg: 4

Design är nog så viktigt men man behöver bra kod också annars är det ganska kört. Prestanda är t.ex. viktigt för upplevelsen och koden måste vara sökmotorvänlig för att googlespindlarna ska vara glada. Funktionalitet ála webb 2.0 är ju också något att tänka på. Tja... det går att bygga vidare på detta för det är mycket att tänka på. Webbutiker är levande produkter och man kommer inte ifrån "månadskostnader". Vettiga betalningslösningar kostar, plats kostar, domäner kostar, kampanjer kostar, sökord kostar... . Programmering är inte så tråkigt heller för man behöver mycket kreativitet om man ska ligga i framkant. Kram Björn

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 26 av 29

2008-04-04, kl 13:53

Tvålverkstan

Tvålverkstan

Inlägg: 10

Själv har jag köpt min webshop via www.Distansdata.nu. En engångsavgift och sen är du igång. Kanonsupport av Jari vid trassel. OsCommerce är väl inte världens roligaste men ok. Jag ville inte sitta med ett avtal i 1 år med månadskostnader så jag valde det här alternativet och min sida ser ut så här: www.jo-line.se och fungerar jättebra. Jari hjälper till med olika betalningslösningar som du vill ha på din sida också. Jag tittade även på e-butik som alternativ men som sagt valde bort månadskostnader........

J

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 27 av 29

2008-04-04, kl 22:52

PerÖberg

PerÖberg

Inlägg: 1918

Eftersom ni snackat en del om Indien och jag arbetar en hel del från Indien har jag några kommentarer till inläggen som nämner Indien:

1. I ett inläggs sägs att Engelska är officiellt språk i Indien. Men så enkelt är det inte.
   a. Indien har drygt 400 språk och flera hundra språkliga dialekter om man räknar in även de riktigt små språken.
   b. Språken skrivs med 38 olika alfabet, tiotalet språk saknar skriftspråk.
   c. När Indien blev självständig för 61 år sedan skrevs det in att Engelskan skulle tas bort. Den fick INTE status som offeciellt språk, men fick användas under en övergångsperiod. Eftersom sydindierna inte gillar att behöva tala Hindi som de flesta i nordindien behärskar har sydindierna tvingat parlamentet att behålla engelskan som ett slags "sidohuvudspråk" vid sidan om Hindí. Men strikt formellt är engelskan alltså inte "officiellt språk". I själva verket står det fortfarande i lagen att Engelskan skall tas bort helt, men först när alla delstater och parlament godkänner det.  
   d. Ett 20-tal regionala språk har godkänts som också centralt officiella, men på en lägre nivå än Hindi. Hit hör språk som Bengali, Urdu och Tamil. 
   e. Delstaterna har sina egna officiella delstatsspråk. Olika för olika delstater naturligtvis. Nästan alla Indiska stater och territorier "bortom Bangladesh" har Engelska som enda eller ena officiella språket. Men dessa områden domineras av stamfolk med egna lokala språk och de utgör en liten del av Indien befolkning.
   f. En helt annan sak är att i stort sett ALLA privata skolor i Indien undervisar på engelska. Stora delar av medel och överklassens barn kan därför engelska ganska eller mycket bra. I södra Indien kan även många lågutbildade en del engelska.

2. Om att lägga ut jobb till Indien: Indien erbjuder enorma möjligheter. Men många svenskar, och folk från många andra länder, misslyckas totalt. Orsaken är att man inte inser att Indien är ett totalt annorlunda land med en totalt annorlunda kultur. Och att man dels måste styra Indier på ett helt annat sätt än man styr svenskar. Plus att det vid sidan om en uppsjö med riktiga och kunniga företag finns hundratusentals vad jag skulle kunna kalla genuint "amatörföretag", eller VILL MEN KAN INTE som jag brukar säga. Jag säger att den som försökt själv och misslyckats och säger att Indien inte fungerar i själva verket ingenteng vet  - bara har fått en dålig erfarenhet därför att man extremt grovt underskattat Indien och tror att man med enbart svenska kunskaper och lite engelska kan göra affärer i Indien. Indien - ja man kan prata engelska. Men jag påstår utan vidare att bortsett från språkfrågan så står kulturerna i Kina och Japan närmare, mycket närmare, den svenska än vad den indiska gör. Kina och Japan är som svenskar mer "formella" i sitt beteende, medan Indierna har en helt informell struktur. Ett avtal betyder mycket för en svenk  och en japan t.ex. Men i Indien är det deffinitivt inte avtal utan personliga relationer som styr. Av någon konstig anledning har svenskar respekt för kulturskillnaderna mot Kina och Japan men bortser från dem vad gäller Indien. Fast man behöver än större respekt för skillnaden mot Indien.

Ha en bra dag
Per, New Delhi

Per Öberg, New Delhi
Den verkliga Indienspecialisten - import - export och en massa annat

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 28 av 29

2008-04-15, kl 19:10

Viktcoachen

Viktcoachen

Inlägg: 16

Jag måste verkligen hålla med Jonas . Jag har också dårlig erfarenhet av E-butik.se. Jag meddelade dom ett flertal gånger att jag bytt mejladress men dom fortsatte att sända fakturorna till min gamla. Det slutade med att jag fick 2 påminnelse med samma summa och fakturanr från deras inkassoföretag som dom samarbetar med. 2 DAGAR efter kom det ett brev från kronofogden...efter bara 2 DAGAR!!! Vad jag vet tar det 3 bankdagar att se att pengarna är bokförda. Jag kontaktade dom och sa att så kan det väl verkligen inte gå till.  Jag är fortfarande inte klara med dom ...mitt avtal går ut i augusti 2008.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 29 av 29

2008-04-15, kl 19:33

Exagon

Exagon

Inlägg: 57

Hej! Tror att en butik på www.coxco.se kostar ca 800kr.Tror att det är en engångskostnad. Gå gärna in och läs lite på deras sida.
Vi har haft en sida från dom som fungerade jättebra.
Mvh Andersson/Exagon

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Sida 3 av 3

1 2 3