Är du nybliven arbetsgivare? Hantera dina anställdas löner utan andnöd

Fotograf: Image courtesy of adamr at FreeDigitalPhotos.net

Textstorlek

Skriv ut

Är du nybliven arbetsgivare? Hantera dina anställdas löner utan andnöd

Ekonomi & Bokföring

Om du vill expandera ditt företag måste du vanligtvis anställa personal. Detta innebär både ett ansvar och en hel del personaladministration som löneutbetalningar, frånvarohantering samt redovisning och betalning av personalskatter. Dessutom måste du varje år lämna kontrolluppgifter till Skatteverket.

Kontrolluppgifterna ska vara inlämnade senast den 31 januari för det gångna året. Dessa innehåller uppgifter om skatteavdrag, lön, arvoden och andra skattepliktiga inkomster av tjänst.

Många nyblivna arbetsgivare sitter uppe på nätterna med beräkning av semesterersättning och arbetsgivaravgifter i Excel. Pennor tuggas, kaffekoppar nöts och hårtussar slits av.

Speciellt nu på hösten när det börjar närma sig årsslut är det väldigt viktigt att få ordning på uppgifterna:
- ”Vi ser en stor ökning av inkommande samtal under denna tid på året, både av småföretagare som köper löneprogram för första gången och av kunder som behöver hjälp och stöd med årsskiftesrutiner och de nya regler som myndigheter kommit med under året”, säger Jenny Andreasson, kundchef på Hogia Small Office.

Fler och fler små arbetsgivare inser fördelarna med att använda ett lönesystem för att sköta personaladministrationen. Numera finns det enkla och billiga program speciellt utvecklade för småföretagare.

Hogia Small Office har just nu ett erbjudande där du får 2 månader på köpet vid tecknande av ett års abonnemang av deras lättanvända löneprogram för upp till 15 anställda.

Programmet räknar automatiskt ut semesterersättning, arbetsgivaravgifter och skatter. Du kan enkelt fördela lönen på resultatenheter och projekt, beräkna inrikes traktamente och registrera avvikelser som sjukdom och övertid. Programmet hjälper dig också att hålla reda på semesterdagar, överblicka semesterskuld och betala ut semesterlön.
När året är slut tar du smidigt fram de årliga kontrolluppgifterna för dina anställda och får fram en tydlig sammanställning. Dessutom kan du känna dig trygg att dina uppgifter alltid följer de senaste reglerna.

Testa gratis + ta del av kampanjen och få 2 extra månader på köpet.
(Kampanjen gäller begränsad tid under höst/vinter 2014.)

Dela:

Senaste nyheter

Avancerad sökning

Ord i rubrik:

Sök

Populära nyckelord