Textstorlek

Skriv ut

Profilera ditt företag

Marknadsföring

Att marknadsföra sitt företag är något som alla företagare förstår att göra. Annonsering och bygga kundrelationer som kan få fler att hitta till dig. Men det finns olika sätt att skapa medvetenhet kring ditt företag utan att du behöver vara speciellt aktiv, här kommer några tips.

Att dina anställda är företagets ansikte utåt är ett vanligt påstående men det är också väldigt sant. Det handlar om allt från mötet med kunden och uppfattningen som denne får om företaget till hur de anställda företräder varumärket under dagen. En viktig del i detta är hur dina anställda går klädda. En viktig förtroende signal är att kunden tydligt ser att dina anställda arbetar just hos dig. Inför höst och vinter så kan det vara bra att investera i jackor med tryck för att göra ditt varumärke extra synligt. Utöver att kunderna känner en trygghet när det är tydligt vilka som representerar företaget, så är det så att många anställda känner en stolthet av att visa sin tillhörighet till företaget. Faktum är att många, oavsett om det krävs, gärna använder sina jackor när de reser till och från sitt arbete. Det är lätt att tänka att detta är ett onödigt slitage på arbetskläder, men glöm inte att de anställda är reklampelare för företaget och sprider varumärkeskännedom.

Employer branding är något som många hört talas om och främst förknippar med rekrytering, vilket är sant. I grunden handlar det om att vara ett attraktivt varumärke för kompetent personal så att du får de bästa att vilja jobba hos just dig. Men man skall aldrig underskatta betydelsen som nöjda medarbetare får för att också få fler kunder att hitta er. En nöjd anställd pratar gärna i positiva ordalag om företaget med sina vänner och bekanta, bland dessa är det inte helt otroligt att din nästa kund finns. Så se till att dina anställda trivs hos dig och gärna berättar och visar det för så många som möjligt.

Dela:

Senaste nyheter

Avancerad sökning

Ord i rubrik:

Sök

Populära nyckelord