Textstorlek

Skriv ut

Att gå från idé till handling

Tips & Råd

Helene Colak har bland annat grundat kontorshotellet Mindfloor i Malmö. Helene berättar att hennes idé kom fram tidigare än hon tänkt, hon hade tänkt starta Mindfloor om fem år men hon startade detta kontorshotell två år tidigare. Här beskriver hon hur du med fem snabba tips kan gå från idé till handling.

1. Det är bra att ha många idéer, tänk inte för mycket på om det är möjligt eller om du klarar av det eller inte.

2. Låt alla idéer komma fram, om den upptar ca 75% av din tid, då är det dags att fundera över vad som håller dig tillbaka. Förverkliga dessa idéer som upptar så pass mycket tid att du inte kan sluta tänka på dem.

3. Lyssna inte på Janterösten, känner du inom dig att det är något du verkligen måste och vill göra, något du brinner för. Bestäm dig då att det är det du vill.

4. Du får nya möjligheter hela tiden, det handlar ofta om att göra saker vid rätt tillfälle. Om du varit på gång med en idé tidigare men inte kunnat fullfölja just då var det förmodligen inte rätt tillfälle att förverkliga just den idén vid det tillfället.

5. Lyssna inte på de yttre rösterna alltför mycket. När du säger ja till dina idéer säger du ja till dig själv och ditt liv. Lyssna mer på människor som vill dig väl och inte rädda människor. Var inte rädd för att misslyckas, pröva de idéer du tror på.

Av: Sofhia Wirström

Dela:

Senaste nyheter

Avancerad sökning

Ord i rubrik:

Sök

Populära nyckelord