Börs-vd och gymnastikguru snackar business i Helsingborg

Textstorlek

Skriv ut

Börs-vd och gymnastikguru snackar business i Helsingborg

Näringsliv

Onsdagen 9 oktober arrangeras en hel förmiddag i entreprenörskapets och företagandets tecken i Familjen Helsingborg. Bland talarna återfinns bland andra Ratos vd Susanna Campbell och Malin Eggertz Forsmark, ordförande i Svenska Gymnastikförbundet och vd för World Village of Women Sports.

Evenemanget ingår i Näringslivsdagarna som pågår 7-11 oktober och är Skånes största näringslivsevent. Förmiddagen bjuder på en rad spännande berättelser om entreprenörskap och företagande i olika former. Dessutom kan besökarna se fram emot en företagarmässa. Susanna Campbell, vd för investmentbolaget Ratos och utsedd till Sveriges mäktigaste affärskvinna 2012, kommer att tala om företagsägande och varför Ratos inte spelar på samma arena som traditionella riskkapitalbolag.

– I år har vi verkligen spetsat till evenemanget, förbättrat besökarupplevelsen och fått med oss riktiga superstjärnor inom näringslivet. Att ha med en börs-vd som Susanna Campbell som talare känns fantastiskt, säger Helen von Platen, projektledare för Näringslivsdagarna.

Malin Eggertz Forsmark är den före detta elitgymnasten som blev tränare, ordförande i Sveriges Gymnastiskförbund och medlem av Sveriges Olympiska kommitté. Idag är hon även vd för World Village of Women Sports, en satsning på forskning, utveckling och träning inom kvinnligt idrottande. Under sitt föredrag den 9 oktober kommer Malin bland annat berätta om sin strävan efter att höja statusen för idrottskvinnor.

Övriga talare
Thomas Ek berättar om hur han i sina roller som delägare, marknadschef, vd och senare senior advisor fick varumärket OBH Nordica att lyfta.
Johan Hellström är modefotografen och entreprenören som byggde ett hotell i en gammal kalkstensindustri på Gotland. Hör hans berättelse om en till synes omöjlig dröm som resulterade i hotellet Furillen.
Staffan Taylor är en ung entreprenör och verksamhetsledare för FORZA Ungt Entreprenörskap. Målet för FORZA är att göra nordvästra Skåne till Sveriges bästa region när det gäller entreprenörskap för ungdomar.
Moderator för dagen är Jan Wifstrand, vd för nyhetsbyrån Rapidus.

Läs mer:
www.naringslivsdagarna.se

Dela:

Senaste nyheter

Avancerad sökning

Ord i rubrik:

Sök

Populära nyckelord