Boot camp för nystartade spelbolag

Textstorlek

Skriv ut

Boot camp för nystartade spelbolag

Event

Startup-Sweden ger mindre snabbväxande digitala bolag från hela Sverige tillgång till kunskap, kapital och startup-scenen i Stockholm. Under en intensiv vecka kan bolagen utöka sitt nätverk med andra företag, finansiärer och möjliga partner.

Årets andra boot camp arrangeras i Stockholm 29 maj - 2 juni. Temat är dataspel. Sökande kan vara spelutvecklare av dataspel för såväl underhållning som lärande (Edtech) och så kallad Gamification (digitala verktyg med spelmekanismer) – oavsett plattform. Även utvecklare av mjukvaror som underlättar utveckling av dataspel kan söka till Startup-Sweden.

Samarbetspartners vid sidan av Gothia Innovation AB och Sverige vassaste spelinkubator, The Game Incubator med verksamhet både I Gothia Science Park och på Lindholmen i Göteborg, är Gameport i Karlshamn, STING spelinkubator i Stockholm, LiU Innovation i Linköping, MINC Game i Malmö samt Arctic Game Lab som finns representerad i Skellefteå, Boden, Luleå och Piteå.

- Den här gången tar vi hjälp av centrala aktörer inom dataspel från hela landet för att gemensamt nå ut till landets mest spännande startups inom dataspel. Bolag som har ambition att sig till nästa nivå, säger Arash Sangari, projektledare på Tillväxtverket.

I fjolårets fyra bootcamps i Startup-Sweden deltog totalt 40 startups från hela landet. Av dem var fem spelbolag från Skövde och ett från Göteborg. Ett av resultaten ifjol är investeringar på över 20 miljoner kronor i 16 av de deltagande bolagen.

Dela:

Senaste nyheter

Avancerad sökning

Ord i rubrik:

Sök

Populära nyckelord