De 5 bästa investeringarna under 2020

Fotograf: Nattanan Kanchanaprat från Pixabay

Textstorlek

Skriv ut

De 5 bästa investeringarna under 2020

Ekonomi & Bokföring

Varför ska man investera? Att investera kan ge dig en extra inkomstkälla, hjälpa dig att få lite extra till pensionen eller rentav rädda dig ur ekonomiska svårigheter i framtiden. Framför allt kan investering hjälpa dig att få dig pengar att växa och att nå dina ekonomiska målsättningar. Oavsett om du precis har sålt din lägenhet och behöver göra något med pengarna eller bara har lite grann till övers att investera så finns det ingen anledning att vänta.

När du investerar dina pengar så är det viktigt att du väger potentiell avkastning mot riskerna som är inbegripna. Vid början av 2020 när covid-19 tog över världsscenen märkte många hur bräcklig marknaden kan vara för oförutsedda händelser. En investering kan också vara en bra plan på sikt, men det kan svänga både upp och ner under färden. Satsa, så att säga, inte alla pengarna på en häst, utan testa gärna några olika sätt att få dina pengar att växa. På så sätt förlorar du inte allt om något skulle gå åt skogen. Här är våra bästa tips!

1. Sparkonto
Att sätta in sina pengar på ett sparkonto är ett riskfritt sätt att få sina pengar att växa, även om detta tar ganska lång tid då de flesta banker inte erbjuder särskilt höga räntor. Du kan dock öka farten genom att låsa dina pengar i några år och då få en fast räntesats som är högre än den rörliga räntan. Det här kan även vara ett bra sätt för dig själv att slippa frestas att ta ut pengarna och använda dem i förtid.

2. Aktier
Det behöver inte vara särskilt krångligt att handla med aktier om man bara ska ha det som ett litet projekt vid sidan om. Satsa på stora företag som du är övertygad om kommer att fortsätta behövas på marknaden. Du kommer visserligen inte att göra några fantastiska vinster, men risken är låg och har du bara tålamod kommer det att vara värt det.

3. Fonder
Sätt in dina pengar i fonder och låt någon annan placera dem och få dem att växa. Både indexfonder och aktiefonder brukar ge cirka 8% i avkastning om året i genomsnitt. Det kanske kan låta lite, men tänk på det som ett långtidsprojekt som gör skillnad i längden.

4. Hyr ut bostäder
Om du har pengar på banken och känner för ett nytt kul jobb så kanske du ska ta och bli hyresvärd. Förutsatt att du hittar bra bostäder att hyra ut är detta ett sätt att investera som det definitivt kommer att finnas behov av framöver då det redan råder bostadsbrist i många svenska städer. Dock får du så klart vara beredd på att du har skyldighet att se till att dina hyresgäster har det bra, så det tillkommer merarbete för dig. Du hittar mer info på Boupplysningen.

5. Kryptovalutor
Ett sista sätt att investera dina pengar i kryptovalutor. Detta är ettsätt som kan ge god avkastning med tiden, men har högrisk. Klicka på länken för att få tips på hur du investerar i kryptovalutor.


Dela:

Senaste nyheter

Avancerad sökning

Ord i rubrik:

Sök

Populära nyckelord