En tydlig målbild ger rätt energi

Textstorlek

Skriv ut

En tydlig målbild ger rätt energi

Tips & Råd

En tydlig målbild skapar en kraft och gör så att energin riktas mer effektivt menar Niclas Wate, grundare av rektyteringsföretaget Roi Recruit i Malmö. Känner företagaren den kraften så sprids det även till personerna runtom, så effekten kan bli stor. Arbetsglädjen som följer av att man vet åt vilket håll verksamheten strävar kan nog inte underskattas menar han.

Förr hans egen del vill han vara med och förändra rekrytering som bransch, vilken kommit att bli alltför konservativ, enligt honom. För honom är det så tydligt att det inte behöver vara så dyrt och svårt att rekrytera som många aktörer vill ha det till.

- Genom att visa på vilka valmöjligheter svenska företagare verkligen har kan vi få en helt annan kundanpassning av rekryteringstjänster bara inom ett par års tid. Ser man en bransch som står och stampar så kan det vara svårt att låta bli att försöka förändra den. De aktörer som leder utvecklingen ges samtidigt stora möjligheter, säger Niclas med entusiasm.

Vem eller vad har inspirerat dig att ha en målbild?
- Jag har egna erfarenheter av vilken energi det ligger i att
förändra, och har haft turen att arbeta med personer som vill ta initiativet. När en etablerad ordning uppenbart inte är till kundernas fördel finns det möjligheter för en uppstickare att snabbt ta mark.

Det behöver inte vara svårare än att faktiskt bara beskriva verkligheten som den är utan att krångla till det, och inte göra det onödigt svårt bara för att kunden ska tro att det borde vara dyrt, fortsätter han. Nyckeln ligger i att ta rätt betalt för en bra tjänst och därigenom få återkommande kunder.

- För egen del har Ingvar Kamprad och IKEA varit mycket inspirerande. Jag blev därför oerhört glad och stolt när en kund beskrev oss som rekryteringens IKEA. Ett bättre betyg på att man bidrar till att förändra en bransch kan man nog inte få.

Hur gör man för att skapa en bra målbild?
- Den bör komma inifrån. Om den är på riktigt blir den så enormt
mycket kraftfullare. Det ligger även en enorm kraft i att som företagare skapa den tillsammans med sina medarbetare. Dels för att det ger en massa bra idéer, men även för att en gemensam målbild är så väldigt mycket roligare att jobba mot, säger Niclas.

En bra målbild blir en källa till energi. De flesta som drivit företag har känt på att det är dagar eller perioder som är tuffa att ta sig igenom, berättar han. Har man med sina medarbetare en idé om var det hårda jobbet ska bära, så är det enklare att resa sig och borsta av dammet.

Vad händer om man inte har en målbild?
- Alltför ofta just ingenting, eller att aktiviteten är hög utan att det ger så väldigt mycket framsteg.

Målbilder kan även förändras tillägger han. Livet förändras, så visst kan även en målbild göra det. Hör man på vad framgångsrika idrottare berättar så har målbilden ofta korrigerats med nya framsteg – och blicken lyfts gradvis mot nya mål som man kanske inte såg var möjliga för bara några år sedan.

- Bra svar börjar oftast med bra frågor. Varför gör jag det här? Vart vill jag att det ska leda mig och mitt företag?

Dela:

Senaste nyheter

Avancerad sökning

Ord i rubrik:

Sök

Populära nyckelord