Entreprenör vill främja yttrandefriheten i Mellanöstern

Fotograf: Jens Lennartsson

Textstorlek

Skriv ut

Entreprenör vill främja yttrandefriheten i Mellanöstern

IT & Media

Svenska Booqla har lanserat en tjänst för att skapa och publicera e-böcker på ett smidigt sätt. Det är den första tjänsten som helt utan mellanhänder, på bara 2 min, hjälper användaren att skapa en e-bok.

E-böcker står i USA för 35% av den totala bokförsäljningen, medan samma siffra i Sverige bara ligger på 5%. Man spår att ökningen kommer att ske drastiskt - precis som det gjorde i USA - när Amazon kommer till Sverige.

- Det har inte funnits något verktyg på marknaden som på ett snabbt och kostnadseffektivt sätt har hjälpt författare att skapa e-böcker. Skillnaden mellan Booqla och de andra verktygen som finns på marknaden är att allt sker under ett och samma tak hos oss, säger Mikael Norrman, grundare av Booqla.

Så här fungerar tjänsten:
1. Författaren laddar upp sitt textdokument.
2. På 2 min konverteras dokumentet till de vanligaste e-boksformaten Epub och Mobi.
3. Man får en färdig, snyggt formaterad, PDF-fil som går att skicka vart som helst.
4. Vill man så väljer man att även trycka fysiska böcker.

- När vi har etablerat oss på den svenska marknaden är Mellanöstern vår nästa självklara marknad. Där tror vi att vi kommer att användas som ett instrument för att främja yttrandefriheten. Det är dyrt och svårt att publicera böcker i Mellanöstern idag. Frakten på en bok ofta är tre gånger så stor som priset på själva boken, och dessutom finns stora distributionsproblem. Booqla kommer att förenkla hela bokpubliceringsprocessen i Mellanöstern, säger Mikael Norrman.

Booqla grundades i januari 2014 av Mikael Norrman som har varit entreprenör i Sverige och Ryssland under 10 år, de senaste åtta åren inom IT. Booqla lanserades under våren 2015.

Dela:

Senaste nyheter

Avancerad sökning

Ord i rubrik:

Sök

Populära nyckelord