Textstorlek

Skriv ut

Flera varnar för bluffakturor från Kontorsgrossisten

Ekonomi & Bokföring

Nu börjar den första sommarvågen av bluffakturor dyka upp. Denna gång heter bolaget Svenska kontorsgrossisten AB, och redan har flera småföretagare hört av sig för att varna för företagets bluffakturor för kontorsmaterial som aldrig beställts och heller inte levererats.

Företaget som har sitt säte i Lund, anger Dan-Erik Johansson som vd och i styrelsen sitter Tony Mlinaric och Bruno Mile Matijasevic. Kontorsgrossistens koncept med att skicka ut ett erbjudande som är formad som en faktura är ingen ovanligt, speciellt inte under sommarmånaderna. Flera blufföretag utnyttjar okunskapen hos vikarier på ekonomiavdelningarna.

På Kontorsgrossistens fakturan hittar man följande text om man läser det finstilta:
“Prenumerationsperioden uppgår till 3 månader och förlängs i ytterligare 2 månader om den inte sägs upp. Produkten kommer att tillsändas kunden en gång per prenumerationsperiod till samma pris som angivet i detta erbjudande”.
Vilket innebär att om man betalar fakturan så har man accepterat erbjudandet.

Något som är väldigt vanligt bland blufföretagen är att man försöker efterlikna andras varumärken. I detta fall så har det seriösa företaget Kontorsgrossisten i Partille. Benny Håkansson som är företagets vd har berättat att han erhållit 100-tals arga samtal och mejl från upprörda företagare.

Svensk handel driver en lista där de publicera kända blufföretag, där kan du som företagare lätt se vilka företag du ska hålla ett extra öga på, så du inte av rent slarv råkar betala för något du egentligen inte beställt eller något som du heller aldrig kommer få.
http://www.svenskhandel.se/Medlemsservice/Sakerhet/Varningslistan/


Dela:

Senaste nyheter

Avancerad sökning

Ord i rubrik:

Sök

Populära nyckelord