Försenade räkningar är ett minne blott med ny betaltjänst

Fotograf: Image courtesy of Stuart Miles at FreeDigitalPhotos.net

Textstorlek

Skriv ut

Försenade räkningar är ett minne blott med ny betaltjänst

Ekonomi & Bokföring

Nu kan du alltid betala dina leverantörer i tid utan att kompromissa med din egen likviditet. Detta via en ny svensk betaltjänst som precis lanserats.

Många företag dröjer med att betala sina räkningar tills efter förfallodatum för att de inte får likviditeten att gå ihop. Man accepterar dröjsmålsränta eller liknande straffavgifter för att man helt enkelt inte har möjlighet att ligga ute med pengar till dess att man har fått betalt från sina kunder.

Billhop är svensk betaltjänst som gör det möjligt för företag att betala sina räkningar med sitt befintliga kort. På de flesta svenska betal- eller kreditkort har man 30-60 dagar räntefri betaltid. Genom att betala sina räkningar med kort kan man därmed säkerställa att leverantörerna får betalt i tid, utan att man behöver ligga ute med pengar.

Tanken med tjänsten är att erbjuda företagen ett alternativ till lösningar som exempelvis factoring. Att sälja sina fakturor är en lösning som många företag i dagsläget väljer för att få likviditeten i bolaget att gå ihop. Konsekvensen är att kundrelationen kan försämras samtidigt som företaget tvingas ge bort stora delar av sin marginal till factoringföretaget.

- ”Med Billhop vill vi erbjuda företagen ett alternativ till factoring. Istället för att sälja sin framtida intäkter för att få likviditeten att gå ihop introducerar vi möjligheten att skjuta på dina kostnader till dess att du fått betalt från din kund”, säger Sebastian Andreescu , VD på Billhop.

Fördelar med tjänsten
• Dina leverantörer får betalt direkt och du slipper ligga ute med pengar
• Du behöver inte sälja dina fakturor eller ansöka om nya lån
• Du väljer själv vilka fakturor du vill förlänga betaltiden på

Fler fördelar
Flertalet kortutgivare har förmånsprogram kopplade till sina kort. Det kan handla om allt från bonuspoäng som man kan boka resor för till att man får en återbäring på spenderat belopp. Genom att betala alla sina räkningar med kort kan företagen tillgodogöra sig bonuspoäng som de kan boka hyrbil för eller använda som betalning för sina tjänsteresor.

Hur fungerar tjänsten?
Tjänsten har en serviceavgift som är rörlig och kopplad till transaktionsbeloppet. Det tillkommer inga fasta avgifter eller uppstartsavgifter och alla kan registrera ett konto kostnadsfritt.

Enligt Billhop tar det mindre än fem minuter att komma igång med tjänsten. Ingen ansökan, kreditupplysning eller annan betungande administrativ process krävs utan man använder helt enkelt sitt befintliga kort.

Gå in på billhop.se idag och läs mer om hur tjänsten fungerar.

Dela:

Senaste nyheter

Avancerad sökning

Ord i rubrik:

Sök

Populära nyckelord