Franchisetagare inom hälsa i Spanien

Textstorlek

Skriv ut

Franchisetagare inom hälsa i Spanien

Franchise

Brinner du för hälsa och har vilja att driva egen verksamhet i ett behagligt klimat finns det för rätt person en god möjlighet att förverkliga drömmen. CanariaHome har sitt säte på Gran Canaria och söker just nu engagerade ledare med starkt kommersiellt intresse som vill driva egen hemservice.

Att vara franchisetagare hos CanariaHome är ett stort ansvar då man ansvarar för många människors välmående och säkerhet. Men om man har vad som krävs och är beredd att jobba hårt får man å andra sidan väldigt mycket tillbaka.

StartaEget.se tog kontakt med två ambassadörer för CanariaHome för att få lite mer information som kan vara av intresse för alla som tycker att detta verkar vara något att satsa på.

Hej Jenny och Niclas Dahlin, berätta lite om vilken bakgrund ni har?
– Jag (Jenny) har jobbat inom vården som undersköterska i 20 år. Senaste 15 åren inom akutsjukvård. De sista 2 åren jobbade jag som koordinator för en akutvårdsavdelning på Karolinska Sjukhuset. Jag har även varit fackligt aktiv och HLR instruktör (Hjärt och lungräddning) i 10 år.

– Jag (Niclas) har jobbat som säljare i ca 20 år. Jag har sålt allt ifrån reklam till friskvård i form av massagefåtöljer. Den längsta perioden tillbringade jag på Fontana Food AB och sålde framför allt Grekiska delikatesser av olika slag. Men även produkter från Iran, Spanien och Italien.

Vilka är de främsta fördelarna med ert jobb?
– Fördelarna är många. Men framför allt att man får hjälpa andra människor som har hamnat i problem av olika slag. Man känner verkligen att man gör nytta. Men även friheten att själv kunna bestämma över sin arbetstid. Det kan bli både kvällar och helger, men sedan har man ledigt någon dag en vanlig arbetsvecka istället. En annan fördel är att när vi inte är ute och träffar kunder så jobbar vi hemifrån och därigenom får mycket tid tillsammans med våra barn.

Vad är de viktigaste egenskaperna hos en franchisetagare?
– Att man har disciplin och vill driva sitt företag framåt. Även om man tillhör en franchiseorganisation så betyder inte det att allt landar i knät på dig. Det gäller att hela tiden ha nya idéer så man inte står still som företag. Nätverk med andra människor och företag har varit en otroligt viktig del för oss.

Har ni några råd till de som funderar på att gå i era fotspår?
– Se till att ha en ekonomisk buffert. Intäkterna går både upp och ner. Tänk igenom flytten noga. Ska vi sälja eller hyra ut hus eller lägenhet hemma? Ta inga förhastade beslut. Flytta gärna en tid innan du har tänkt att starta företaget för det är hundratals praktiska saker att ordna med när man kommer till ett nytt land. Har man barn så kolla upp skolor och bostad innan. Gör gärna ett besök, det gjorde vi. Vi bor i ett av världens bästa klimat men det innebär inte att det är semester hela tiden. Men vi får njuta av vackert väder varje dag!

StartaEget.se kan konstatera att för rätt personer är detta en riktigt bra möjlighet att göra något spännande och utmanande i en härlig miljö. Som alla egna företagare krävs självklart hårt arbete. Men hos CanariaHome får man väldigt mycket positivt tillbaka om man satsar fullt ut.

Vill du veta mer om detta kontakta CanariaHome?
Mer information och kontaktuppgifter finner ni på:
www.canariahome.com

Dela:

Senaste nyheter

Avancerad sökning

Ord i rubrik:

Sök

Populära nyckelord