Manligt affärsnätverk som drivs av kvinnor

Textstorlek

Skriv ut

Manligt affärsnätverk som drivs av kvinnor

Event

För drygt ett halvt år sedan startades affärsnätverket Patrona, Sveriges första och enda manliga affärsnätverk som drivs av kvinnor.

Trots att Sverige i många sammanhang anses vara ett av världens mest jämställda länder behövs fortfarande separata affärsnätverk för kvinnor och män. Det menar entreprenören Lena Törner, som 2010 startade det kvinnliga affärsnätverket Matrona. För drygt ett halvt år sedan initierade Lena Törner affärsnätverket Patrona, Sveriges första och enda manliga affärsnätverk som drivs av kvinnor.

Matrona är ett kvinnligt affärsnätverk som vill skilja sig från mängden. Här möts drivna kvinnor som är fokuserade på att göra ansvarstagande affärer med hjärtat. För visst kan socialt ansvarstagande förenas med framgångsrikt affärsnätverkande, vilket Matronanätverkens expansion från Solna till Täby och Södermalm är ett bevis på.

- Efterfrågan på affärsnätverk som baseras på humanism och ansvarstagande är stor även bland män, vilket ledde till att jag bestämde mig för att starta Patrona, säger Lena Törner.

- Jag är självklart stolt över att mitt nätverkskoncept, som bygger på att göra affärer, men också att ta ett aktivt samhällsansvar genom att skapa arbetstillfällen och samla in pengar till behövande, har spridit sig även till den manliga sfären av näringslivet. Men jag är långt ifrån nöjd. Jag är inte nöjd förrän begreppen ”manliga” och ”kvinnliga” affärsnätverk kan betraktas som överflödiga, säger Lena Törner.

Läs mer:
www.patrona.se

Dela:

Senaste nyheter

Avancerad sökning

Ord i rubrik:

Sök

Populära nyckelord