Missa inte Internationella Nörddagen imorgon

Textstorlek

Skriv ut

Missa inte Internationella Nörddagen imorgon

IT & Media

Den 25 maj varje år firas nördar över hela världen. Det är Geek Pride Day, och även på Tekniska museet i Stockholm är det nördarna som står i fokus under lördagen när hundratals Geek Girls har sin årliga konferens och Nördcaféet inleder sitt femårsjubileum med att tillkännage höstens nördar.

25 maj är ett viktigt datum för alla världens nördar – det var denna dag som den allra första Star Wars-filmen hade premiär 1977. Det sammanfaller också med Towel Day, då vissa hängivna Sci-Fi-fans bär en handduk över axeln till minne av författaren Douglas Adams, medan andra firar med ett hårdkokt ägg och en kvist av syren. 2008 utropades dagen till International Geek Pride Day.

Tekniska museets Nördcafé fyller fem år i höst, och sedan starten 2008 har vi fikat med Ulf Dextegen som höll andan i 9 minuter och 11 sekunder, träffat Andreas Ulvebring som filmat tre tusen hissar för sin Youtubekanal, lärt oss allt om esport av Ina Bäckström och snöat in på programmering tillsammans med Jenny Olsson. Vi har också träffat entusiaster med brinnande passion för StarWars, symaskiner, Batmobilbygge, dragshowsminkning, parkour, lego, stickning och kärnkraft.

I samband med firandet av Geek Pride Day tillkännager Tekniska museet även de första bokade namnen till nästa Nördcafésäsong. I höst kommer vi att få stifta bekantskap med Ethan Staghorn – till vardags ingenjörsstudent, men med ett stort engagemang i Furry Fandom – ett community med passion för att klä ut sig och diskutera alla sorts varelser med päls i litteratur, konst och underhållning.

Vi träffar också Johan Wellton, internationellt känd gatuartist från Gävle, Lennart Klaesson med en alternativ plan för nya Slussen, och Fredrik "Freppa" Hellgren som dyrkar upp lås. Under en eller flera onsdagskvällar får Nördcaféet besök av personer från Svenska Aspbergerförbundet med en rad nördiga ämnen på agendan.

Under höstens onsdagskvällar kommer Nördcafé att sändas live från Tekniska museet, och vem som helst är välkommen att vara med på plats och till och med kliva in i direktsändning.

–Det är fri entré och kaffe och kaka kostar 15 kronor. Det går också bra att följa Nördcafé hemma vid datorn och ställa frågor via chatt eller SMS. Men då får man brygga sitt eget kaffe, säger Nördgeneral Nils Olander på Tekniska museet.

Läs mer:
www.tekniskamuseet.se

Dela:

Senaste nyheter

Avancerad sökning

Ord i rubrik:

Sök

Populära nyckelord