Textstorlek

Skriv ut

Missa inte Young Startup Day i september

Event

För tredje året i rad arrangeras Young Startup Day. Ett event som vill inspirera ungdomar och studenter, men även äldre nytänkare till att våga realisera idéer och starta eget.

Fakta

Young Startup Day arrangeras av Umeå kommun, Ung Företagsamhet Västerbotten, BIC Factory, Länsstyrelsen Västerbotten, Uminova Innovation och Aptum.

Förra året lockade Ida Backlund, Fredrik Wester och Tom Xiong med flera till fulla hus. I år välkomnas fler och ambitionsnivån är ännu högre. Årets upplaga går av stapeln den 18 september i Väven, Umeå.

– Umeå är en ung stad som har gott om kreativa ungdomar, fulla av idéer. Att starta eget företag är ett spännande sätt att få utlopp för sin kreativitet, och förhoppningsvis se den förvandlas till något konkret som växer och utvecklas. Vi lyfter fram exempel på människor som vågat. Det tror vi kan inspirera fler till att ta hjälp med utveckla sina idéer, säger Peter Juneblad näringslivschef i Umeå.

– Vi låter gymnasieelever starta och driva UF-företag, men vi arbetar också med inspiration och kunskapsbyggande kring företagande. Att låta skolungdomar träffa inspirerande entreprenörer, är för oss lika naturligt och viktigt som att de får besöka universitet och andra arbetsplatser, säger Jonas Nordin, regionchef Ung Företagsamhet Västerbotten.

- Anmälan till Young Startup Day 2017 öppnar via vår hemsida www.youngstartup.se den 10 augusti. Du kommer även kunna anmäla dig via Väven och umea.se. Till dess kommer vi att släppa vår första talare, men också andra spännande inslag. Förra året var det helt fullsatt och vi räknar med minst lika stort intresse i år. Vi välkomnar alla som vill inspireras, ung som gammal. Vi har ordnat en större lokal, men du kan inte räkna med att platserna räcker. Anmäl dig i tid, säger Lena Öhlund, BIC Factory.

Dela:

Senaste nyheter

Avancerad sökning

Ord i rubrik:

Sök

Populära nyckelord