Ny svensk dejtingapp toppar listorna

Textstorlek

Skriv ut

Ny svensk dejtingapp toppar listorna

IT & Media

7heaven är en helt ny typ av dejtingapp där bilderna som laddas upp måste vara äkta och tagna i nutid, det vill säga inom de senaste sex timmarna. Lanseringen av appen fick en revolutionerande start, och på bara 5 dagar gick 7heaven om populära gratisappar som Badoo, Match.com och Zoosk.

Fakta

7heaven är gratis att ladda ner och finns både för Android och iPhone/ iPad. Den primära målgruppen är tjejer och killar mellan 18-35 år.

24 timmar efter lanseringen blev 7heaven Sveriges mest nedladdade dejtingapp. Nu planerar bolaget att ta in riskkapital för att öka takten och expandera snabbt.

7heaven är en avslappnad mobil träffpunkt där användaren inte behöva fundera på om personen på andra sidan är den han eller hon påstår sig vara, men finns det verkligen utrymme för fler dejtingappar, eller är marknaden redan mättad?

- Även om det redan finns många dejtingappar så är det fortfarande en växande marknad, och 7heaven bidrar med något helt nytt. En undersökning* visar att hela 55 % av alla som dejtar online tycker att det är ett stort problem att personerna ofta inte ser lika bra ut i verkligheten som på bilderna - och detta är ett problem som vi eliminerar, säger Jim Lind, grundare av 7heaven.

Appen bygger på att man i stället för långa profiltexter presenterar sig själv genom ett flöde av Selfies från olika situationer i livet. För att kunna publicera bilder på 7heaven måste de vara tagna med mobilkameran på samma mobil där appen är nedladdad och ingen bild får vara äldre än 6 timmar när den publiceras. Bilderna tidstämplas dessutom och en översiktskarta visar var de är tagna. Tack vare detta blir det i stort sätt omöjligt att fejka en profil, eller att lägga ut bilder som är både gamla och tillfixade.

Företaget har hittills tagit in 4,5 miljoner kronor, och när nya finansieringsrundan snart sätter igång är målen betydligt högre. Med planer på att snart lansera i England, Tyskland och vidare på den globala marknaden - samt att vidareutveckla produkten - siktar företaget på att ta in ytterligare cirka 20 miljoner, enligt Stefan Bergström, VD för 7heaven.

Dela:

Senaste nyheter

Avancerad sökning

Ord i rubrik:

Sök

Populära nyckelord