Ny svensk ekonomitjänst har landat

Textstorlek

Skriv ut

Ny svensk ekonomitjänst har landat

Ekonomi & Bokföring

Den nya svenska ekonomitjänsten Qapital har funnits en tid i betastadiet, men nu lanserar man tjänsten publikt. Med tjänsten kan den ekonomiintresserade organisera upp sin ekonomi och tanken är också möjlighet att spara pengar.

Fakta

Bakom Qapital.se står företaget Qapital Insight AB. Grundare är Per Ehnbom, Erik Akterin, George Friedman, Fredrik Strååt, Henrik Wrangel och Andreas Källbom.

Sedan den digitala ekonomitjänsten Qapital släpptes för snart ett år sedan har beta-testare fått möjligheten att organisera sin ekonomi och i förlängningen spara slantar genom färgglad informationsgrafik. Nu släpps tjänsten för allmänheten.

– Ett år av testande, utvecklande och feedback har gjort att vi har kunnat vässa tjänsten inför den publika lanseringen, säger Henrik Wrangel, UX-designer på Qapital. Betatestarna kommer att känna igen sig men vi har tagit till oss av all feedback och bland annat gjort det enklare att mer specifikt se hur mycket pengar man lägger på olika inköpsställen, fortsätter Wrangel.

Med Qapital väljer du vilka konton du vill koppla till tjänsten – uppgifter och kontohändelser uppdateras automatiskt. Förutom utgifter och inkomster får du även överblick på dina tillgångar och sparpengar och det finns möjlighet att skapa en eller flera budgetar. Qapital stödjer idag de flesta svenska storbankerna och finns även som applikation för iPhone.

All kommunikation med banker och kreditkortsbolag ska enligt bolaget vara industrikrypterad och tjänsten hämtar endast in historisk information från dina konton vilket innebär att det inte går att göra några faktiska transaktioner med Qapital.

Läs mer:
www.qapital.se

Dela:

Senaste nyheter

Avancerad sökning

Ord i rubrik:

Sök

Populära nyckelord