Rakryggade mår bättre och presterar bättre!

Textstorlek

Skriv ut

Rakryggade mår bättre och presterar bättre!

Tips & Råd

Forskning visar tydligt att en rak kroppshållning ger oss fördelar som mer energi och bättre självförtroende! Forskning visar också att genom att hålla kroppen uppsträckt i en maktposition, att göra sig lång och bred, öppna upp bröstet, och ta plats i kroppsspråk och rörelser påverkar dina hormoner. Testosteronet ökar och ger självförtroende och trygghet. Samtidigt minskar kortisolnivåerna vilket minskar stress och ångest. Dålig hållning har motsatt effekt.

En bra hållning är en position där vikten är jämnt fördelad över kroppen så att ingen sida utsätts för mer belastning än någon annan, precis som en bra byggnad. En arkitekt måste ha gravitationen och viktfördelningen i åtanke när han/hon ritar en byggnad, för precis som en byggnad med dålig grund kommer en kropp med dålig hållning vara mindre tålig mot den yttre stress som vi ställs inför varje dag, månad och år livet igenom. Vi ska tänka att det går en rak linje sett från sidan, från öronen och ned genom axel, höft och till hälen på golvet. I den positionen är vi som starkast!

De flesta arbetsgivare vill ha positiva och kreativa medarbetare med mycket energi, låg sjukfrånvaro och goda resultat. Salli gör detta möjligt! Hur du sitter gör väldigt stor skillnad. Salli bör finnas på alla jobb som utförs stillasittandes. Med Salli kan man optimera sin arbetsmiljö och skapa beteendemässiga förändringar som gynnar både individer och företaget. Man kan med Salli sitta sig till bättre hälsa helt enkelt!

Lär mer om hälsosamt sittande på föreläsning 10 november 16:15 på mässan Eget Företag. Salli ställer också ut på AlltförHälsan 10-12 november i monter B12:10.

Boka din plats på föreläsningen

Dela:

Senaste nyheter

Avancerad sökning

Ord i rubrik:

Sök

Populära nyckelord