Sex tips - så lyckas du med din hemsida

Textstorlek

Skriv ut

Sex tips - så lyckas du med din hemsida

IT & Media

Hemsidor representerar sina företag dygnet runt. Ändå har många företag hemsidor som saknar intressant innehåll och regelbundna uppdateringar. Vi bad Mattias Franzén på Hemsida24 avslöja sina sex bästa tips till dig som ska skaffa en ny hemsida.

Fakta

Hemsida24 är en hemsidetjänst där du bygger en professionell hemsida utan krångel.
Lumik Enterprises AB som driver Hemsida24 startades 2004 och har idag sex medarbetare.

- Att hemsidor inte uppdateras kontinuerligt brukar bero på att företaget är beroende av den som byggt hemsidan. Det kan vara krångligt och i många fall dyrt att göra uppdateringar. I många fall kostar det extra att lägga till fler undersidor och nya funktioner som bildgallerier och formulär. Även små uppdateringar kan bli dyra om man betalar ett timpris för dessa, säger Mattias Franzén.

Hemsida24 har antagit utmaningen att skapa Sveriges mest lättanvända hemsidestjänst och här är Mattias 6 bästa tips för hur du lyckas med din hemsida:


1. Samla dina tjänster på ett ställe
Samla webbhotell, hemsidesprogram, domännamn och e-post hos en och samma leverantör som ser till att allt fungerar som det ska. Hemsida24 har gått ett steg längre och integrerat webbhotellet i sin hemsidestjänst och du skapar hemsidan direkt i webbläsaren på en pc eller mac. Filer och bilder laddas upp från datorn och hamnar på utrymmet som är kopplat till din hemsida.

2. Gör det enkelt för dig
Det senaste inom hemsidesverktyg är att dra och släppa innehåll som text, bilder, formulär och video dit du vill ha det. Inga förkunskaper eller programmering krävs och resultatet syns direkt. Börja med en färdig mall som du anpassar efter dina önskemål. Välj ett enkelt verktyg och det blir roligt att göra uppdateringar samtidigt som du får tid över till annat.

3. Ge besökaren ett intressant innehåll
Uppdatera hemsidan regelbundet så att besökarna upptäcker något nytt sedan senaste besöket. Utöka hemsidans innehåll med mer än bara text och bilder. Lägg till ett nyhetsflöde med dagliga händelser, bildgalleri med produktbilder, produktvideor, kontaktformulär, blogga och lägg in en karta så besökarna hittar till er. Överraska besökaren genom att presentera information på nya sätt.

4. Ge besökaren rätt information
Tänk igenom vad besökarna är ute efter. Det kan vara kontaktuppgifter, information om dina produkter och tjänster, bilder eller möjligheten att köpa produkterna. Gör informationen lättåtkomlig. Gärna med tydliga länkar på förstasidan där du leder besökaren till målet. Besökarna kan komma in direkt på undersidorna så se till att det är lätt att navigera från alla
undersidor.

5. Syns du inte, finns du inte
Du måste själv lägga till din hemsida hos Google för att den snabbt ska synas i sökresultaten. Ge Google en webbplatskarta så att alla dina undersidor registreras och inte bara förstasidan. För att klättra bland sökresultaten behöver du länkar till din hemsida. Skaffa dina första länkar genom att lägga till hemsidan i en länk-katalog. Se också till att ha rubriker och sidtitlar som beskriver vad respektive undersida handlar om.

6. Se till helheten när du jämför priser
För att i framtiden slippa ytterligare kostnader bör du vara uppmärksam och se till helheten när du väljer hemsidestjänst eller tar hjälp av en webbyrå. Dessa fyra punkter är en bra utgångspunkt när du jämför priset för olika tjänster.

  • Hur många undersidor ingår i erbjudandet och vad kostar det att lägga till fler undersidor i framtiden?
  • Ingår alla funktioner du behöver och vad kostar det att lägga till fler funktioner som bildgallerier och formulär?
  • Kan du uppdatera hemsidan själv måste någon annan uppdatera den åt dig? ta reda på vad det kommer kosta att uppdatera hemsidan.
  • Ingår support och kundtjänst i tjänsten om något problem uppstår?

Läs mer:
www.hemsida24.se

Klicka här för att prova Hemsida24 helt gratis i 30 dagar.

Dela:

Senaste nyheter

Avancerad sökning

Ord i rubrik:

Sök

Populära nyckelord