Socialarbetare prisas för företagsfrämjande

Textstorlek

Skriv ut

Socialarbetare prisas för företagsfrämjande

Näringsliv

Angereds socialkontor satsning på att stötta socialt företagande belönades med stora sociala företagsfrämjarpriset. Både företagsrådgivare och förebilder är viktiga för starten av sociala företag och individers möjligheter att få arbete i befintliga sociala företag. Men stödet från engagerade myndigheter, handläggare och socialsekreterare är kanske ännu viktigare för att personer som söker arbete och kanske har ett arbetshinder ska hitta och våga pröva denna möjlighet.

Priset, som delades ut i samband med Stora sociala företagsdagen i Göteborg i veckan, delas ut av Coompanion Göteborgsregionen i samarbete med de tre konsortsierna för socialt företagande i Göteborg; GFSak, Karriär-Kraft och Vägen ut! kooperativen.

Motiveringen lyder:
Socialkontoret i Angered har visat engagemang, uthållighet och nytänkande vad gäller att stödja sociala företag. Engagerade anställda följer individer och företag i hela utvecklingen ­– från att uppmuntra individer att ”prova på” till engagemang för de nya sociala företagen. Kontorets ledning är stöttande och tillåtande och har modiga och möjlighetssökande tjänstemän som starkt bidrar till människors möjligheter att få arbete och rehabilitering i nya och befintliga sociala företag. Socialkontoret i Angered är ett gott exempel på hur en förvaltning samarbetar med den sociala ekonomins organisationer och bidrar till att mirakel sker.

Den största koncentrationen av sociala företag i Sverige finns i Göteborgsregionen. Idag är de 51 st och antalet anställda i dessa företag har ökat med ca 15% jämfört med samma tid 2012.

Läs mer:
www.coompanion.se

Dela:

Senaste nyheter

Avancerad sökning

Ord i rubrik:

Sök

Populära nyckelord