Startaeget.se granskar olika e-handelslösningar

Fotograf: Healingdream / FreeDigitalPhotos.net

Textstorlek

Skriv ut

Startaeget.se granskar olika e-handelslösningar

IT & Media

På senare år har allt fler företagare hakat på trenden och satsat på e-handel, som enda försäljningskanal eller som komplement till fysisk försäljning. Merparten av de svenska webbutikerna är små och marknaden för färdiga och bekväma e-handelslösningar har växt. Alternativen är många.

För att hitta rätt i djungeln av e-handelslösningar gäller det att tänka långsiktigt och vara klar över sina behov på såväl kort som lång sikt. Vi har tagit en titt på vad några av marknadens ledande aktörer erbjuder. Ett gott råd är att noga jämföra villkoren mellan olika leverantörer och att undersöka exakt vad som ingår i de olika paketlösningarna. De billigaste lösningarna kan verka prisvärda vid en första anblick, men det kan bli dyrare än väntat i slutändan om du tvingas köpa till flera olika funktioner.

E-butik.se
Erbjuder e-handelslösningar i fyra olika versioner; Mini, Standard, Utökad och Utökad Plus. Alla lösningar driftas av e-butik och ligger på deras server. Den som väljer Mini, Standard eller Utökat paket har inte tillgång till personlig e-handelsrådgivning. Transaktionsavgifterna är högre på de mindre paketen och om du väljer minipaketet kan du inte erbjuda dina kunder valfria betalsätt. Den som vill expandera på sikt gör klokt i att välja något av de dyrare paketen. e-butik erbjuder hjälp med sökmotoroptimering och har tolv års erfarenhet av färdiga e-handelslösningar. Kundsupport på kontorstid finns.

Pris: Från 195 kr till 2495 kr per månad, beroende på vilken version man väljer. Ingen installationsavgift tillkommer på någon av versionerna.

Textalk.se
Företaget har funnits sedan 1988 och har idag cirka 2500 aktiva butiker. Textalk Webshop finns i tre versioner och kortbetalning ingår från start. Webshop Lite gör det möjligt att snabbt komma igång med något begränsade designmöjligheter. Webshop Bas kan utformas relativt fritt och har även stöd för flera betalningsalternativ. I Webshop Plus finns bland annat rabatter, återförsäljarmodul och partnerfunktioner för att koppla affiliates och leverantörer till butiken. Textalk utvecklar även helt skräddarsydda e-handelslösningar. Support ingår under kontorstid.

Pris : Ingen installationskostnad. Månadskostnad från 66 till 490 kr per månad.

Nordiskehandel.se
Nordiskehandel, som funnit sedan 1996, erbjuder fyra olika paket, numrerade 1 till 4. Den billigaste varianten saknar funktioner för bland annat nyhetsbrev, banneradministration, lagerhantering och möjlighet att se en topplista över mest sålda produkter. Dessa tjänster kan köpas till. Nordiskehandel har telefonsupport på kontorstid, gör skräddarsydda lösningar vid behov och man kan få hjälp med designlösningar, betalningslösningar och fraktfrågor genom sitt partnernätverk.

Pris : Från 395 kr till 2995 kr per månad, beroende på paket.

C4Media.se
C4 media skiljer sig från mängden genom att erbjuda e-handelslösningar till ett fast pris, utan månadskostnader. Här kan man välja mellan tre olika paket, brons, silver och guld. Har telefonsupport på förmiddagarna. Den som väljer bronspaketet får vara beredd att betala extra för kortbetalningslösningar, produktrecensioner och möjligheten att ansluta till Klarnas betalningslösningar. C4Media har utvecklat ett system som gör det möjligt att själv optimera sina produkter, kategorier, sidor och hela butiken. Erbjuder även designpaket, hemsideslösningar och webbhotell.

Pris : Brons 6000 kr, silver 9500 kr, guld 13900 kr. Ingen månadsavgift tillkommer dock så tillkommer kostnaden för webbhotellet om du inte valt guldpaketet.

Dela:

Senaste nyheter

Avancerad sökning

Ord i rubrik:

Sök

Populära nyckelord