Tips på hur du får fler likes på din facebooksida

Fotograf: Alex Wayne

Textstorlek

Skriv ut

Tips på hur du får fler likes på din facebooksida

IT & Media

Att få sin facebooksida att växa och få fler likes är inte bara roligt, det är användbart då man lättare knyter kontakter och möjligheterna ökar. Jens C Hilner är fotograf och initiativtagare till eventkonceptet MeEvent.Han driver flera Facebook-sidor som har fått mängder av likes. Här är hans fem bästa tips för att få fler likes på sin företagssida eller för att stärka sitt personliga varumärke på Facebook.

1. Se sidan som en del av ditt jobb
Tar man det tillräckligt seriöst räcker det långt. Med rätt inställning och struktur kan man nå ut över hela världen. Många anser att det bara är en kul grej, men gör det lite mer seriöst än så.

2. Ta den tid som behövs
Att bygga sin sida tar väldigt lång tid och väldigt mycket engagemang. Jens sjäv sitter cirka tre timmar om dagen på facebook och det ger resultat då han får många uppdrag och nya möjligheter.

3. Testa dig fram
Att testa olika strategier, inställningar och så vidare för att hitta det som passar dig bäst är viktigt. Olika målgrupper reagerar på olika sorters strategier så det gäller att hitta just din egen. Jens satt många timmar och studerade och testade sig fram för att få så många likes.

4. Var inte rädd för att göra fel
Många tror att man måste vara perfekt på sin sida för att inte tappa följare, men så är inte fallet. Även om man inte ska ha en negativ ton så är det ibland bra att säga ifrån och vara lite irriterad, är det så man känner sig så är det så man ska uttrycka sig, då visar man att man är sig själv.

5. Annonsera
Att lägga pengar för att synas är ett jättebra knep för att komma igång eller boosta sin sida. Jens är säker på att hans annonser funkar då han flera gånger testat sig fram. Han vet att en dagsannons för hans sida på Facebook genererar cirka 800-1000 likes, detta gör han sju till åtta dagar per månad för att öka populariteten på sin sida.


Skriven av: Henrik Karlsson

Dela:

Senaste nyheter

Avancerad sökning

Ord i rubrik:

Sök

Populära nyckelord