UF-företagande – en växande trend

Textstorlek

Skriv ut

UF-företagande – en växande trend

Näringsliv

Hela 5899 gymnasieelever i Stockholms län driver UF-företag i år. – UF-företagande är en växande trend bland unga, säger Johannes Crona, regionchef, Ung Företagsamhet Stockholm.

Fakta

Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation och är en del av den globala organisationen Junior Achievement. Sedan 1980 har organisationen utbildat drygt 400 000 gymnasieelever runt om i Sverige i entreprenörskap genom utbildningen UF-företagande.

Årets siffror visar att det fortsatt är populärt att driva UF-företag på många högskoleförberedande program medan andelen UF-elever är relativt låg på yrkesförberedande program.

– Jag är väldigt glad över att så många gymnasieelever driver UF-företag i år. Samtidigt är jag bekymrad över att inte fler elever på vissa teoretiska men även yrkesförberedande program får möjligheten. Många ska direkt ut i ett liv som företagare eller som anställda i småföretag, det borde vara självklart att få öva på sitt entreprenörskap, säger Johannes Crona.

Forskning visar att personer som drivit UF-företag i gymnasiet oftare startar företag än andra, har lägre arbetslöshet och tjänar mer.

- Ung Företagsamhet gör skillnad både för enskilda människor och för samhället, säger Johannes Crona.

Dela:

Senaste nyheter

Avancerad sökning

Ord i rubrik:

Sök

Populära nyckelord