Uppsala Hackathon, ett socialt innovationsevent

Textstorlek

Skriv ut

Uppsala Hackathon, ett socialt innovationsevent

IT & Media

Lördag den 21 september arrangeras Uppsala Hackathon. På Östgöta Nation deltar då 100 personer – programmerare, designers och kreatörer – under drygt 12 timmar för att ta fram idéer och koncept under temat ”Öppen data”.

Fakta

Ett hackathon är ett evenemang där kreativa människor träffas för att åstadkomma något under en begränsad tid. Givet ett tema jobbar personer i mindre team för att lösa ett problem eller ta fram en innovation de själva kommit på. Resultatet blir ofta en teknisk produkt eller tjänst av något slag, exempelvis en hemsida, ett API eller en mobilapp. Målet är inte nödvändigtvis att ha en 100 % färdig produkt utan snarare att testa ett koncept eller en teknik. Hackathonet avslutas med korta presentationer av idéerna samt ett mingel.

- “Öppen data är information som finns tillgänglig för allmänheten att använda för egna syften. Vilken lösning respektive team kommer fram till är upp till dem själva, det kan handla om allt från banala idéer till lösningar som gör livet bättre och enklare för människor”, säger Göran Nehlin, en av initiativtagarna.

Arrangörernas målsättning är att både studenter och personer från näringslivet vill vara med. “Du behöver inte vara programmerare”, säger Göran, “Vi hoppas att även designers, reklamare, problemlösare och andra kreativa människor kommer att anmäla sig”.

Uppsala kommun är med och stöttar evenemanget, Regionförbundet och Telia likaså.
- “Det här är perfekt för oss och för Uppsala. IT-talanger, problemlösare och kreatörer som träffas under de här formerna, det är riktigt häftigt, det är här det händer. Vi vill uppmuntra sånt här och vara en del av det. Vi ska göra vad vi kan för att bidra när det gäller kunskap, kontakter med mera”, säger Fredrik Ahlstedt, kommunstyrelsens ordförande, Uppsala kommun.

Läs mer:
http://www.uppsalahackaton.se

Dela:

Senaste nyheter

Avancerad sökning

Ord i rubrik:

Sök

Populära nyckelord