Webbsända seminarier för blivande företagare

Textstorlek

Skriv ut

Webbsända seminarier för blivande företagare

Tips & Råd

Alla som vill starta eget företag har en sak gemensamt - behovet av att skaffa information och få vägledning om hur det går till. För att underlätta den processen har sju myndigheterna gemensamt tagit fram en serie direktsända webbseminarier med samlade tips och råd för att förenkla företagsstarten. Den 15 september sänds första avsnittet. Seminarieserien är kostnadsfri.

På vägen mot att starta eget företag kommer du ha kontakt med flera myndigheter. För att underlätta den processen har sju myndigheter gemensamt tagit fram webbseminarier som direktsänds. Frågor ställs direkt till föreläsarna i en chattfunktion. Det enda som krävs är att du har bredbandsuppkoppling samt en dator, mobiltelefon eller läsplatta med högtalare.

Under hösten kommer sex webbseminarium att direktsändas och varje seminarieomgång är uppdelat i fem avsnitt:

Avsnitt 1: Din affärsidé (Tillväxtverket, Arbetsförmedlingen)
Tips och idéer om hur du kan tänka när du ska forma din affärsidé och om nyttan med en affärsplan. Vi pratar finansiering och budget och var man kan få hjälp med sin företagsstart.

Avsnitt 2: Företagsformer (Bolagsverket, Skatteverket, Försäkringskassan)
I vilken form vill du driva ditt företag? Enskild firma eller kanske ett aktiebolag? Är du ensam eller är ni fler som ska starta tillsammans? Här tar vi upp de allra vanligaste företagsformerna och beskriver skillnaderna.

Avsnitt 3: Skatter, tullavgifter och moms (Skatteverket, Tullverket)
Hur fungerar det med skatter och avgifter för mig som företagare? Vad gäller om jag ska importera? Hur redovisar jag och till vem, är några frågor vi får svar på i det här avsnittet.

Avsnitt 4: Företagsnamn och varumärke (Bolagsverket, Patent- och registreringsverket)
Vad ska ditt företag heta och vad får det heta? Hur skyddar du ditt företagsnamn och varumärke?

Avsnitt 5: Registrering (Bolagsverket, Skatteverket)
Här får du konkret fakta om hur du går tillväga när du ska registrera ditt företag. Du får veta hur och var du gör det på enklaste sätt.

Webbseminarierna startar den 15 september. Föranmälan krävs. Besök följande adress för anmälan och mer information:
www.verksamt.se/fundera/starta-foretag-dagen/webbseminarium

Dela:

Senaste nyheter

Avancerad sökning

Ord i rubrik:

Sök

Populära nyckelord