7 saker att tänka på när du ska teckna firmaförsäkring

Fotograf: Image by rawpixel from Pixabay

Textstorlek

Skriv ut

7 saker att tänka på när du ska teckna firmaförsäkring

Näringsliv

Driver du ett företag? I så fall har du nog gått igenom en hel del saker för att din firma ska fungera. Du har gjort upp en affärsplan, skaffat kapital och byggt upp en kundkrets. Men något som du också behöver göra är att teckna en firmaförsäkring. Detta är ett steg i mångas företagande som upplevs som krångligt och svårt, men det behöver det inte vara! Det viktigaste är att man tänker det hela igenom noga och läser på. Här är allt du behöver veta om företagsförsäkringar!

Dina lagliga skyldigheter
Det är långt ifrån alla småföretagare som enligt lag måste ha företagsförsäkring, det beror helt på vilken bransch du är i, om du hyr en lokal och så vidare. Hör med en försäkringsrådgivare och med andra som har liknande företag som du vad som gäller.
Det är också bra att ha koll på vad du behöver göra om du hamnar i en tvist med ditt försäkringsbolag. Du kan till exempel behöva begära en omprövning av beslutet, kontakta konsumentverket eller rentav behöva rättslig hjälp. Läs mer om hur du vinner mot försäkringsbolaget på Vasaadvokat.

Prioritera ditt företags skydd framför kostnaden
Den första frågan många ställer sig när de börjar tänka på att teckna en försäkring är ”vad kommer den att kosta?”. Särskilt när man är småföretagare så behöver man självklart vara försiktig med utgifterna. Men det är viktigt att inse att även om en företagsförsäkring kostar dig pengar så kan den mycket väl göra att du slipper förlora pengar i framtiden. Att som egenföretaget vara medlem i a-kassan är ett alternativ till en försäkring då a-kassan erbjuder en försäkring för småföretagare.

Det kan vara frestande att ta den billigaste försäkringen man kan hitta, men det skulle kunna leda till att man inte har ett så pass bra skydd som man behöver. Det finns en anledning till att billiga försäkringar inte kostar så mycket!

Försäkra dig hos ett tillförlitligt försäkringsbolag
Ett sätt att se till att du har ett bra skydd från din försäkring är att bara anlita ett företag som du kan lita på. Du bör självklart se till att vända dig till ett bolag som har många nöjda kunder och ett gott rykte. Det finns några stycken sådana försäkringsbolag, till exempel Gjensidige.

Läs igenom företagsförsäkringens termer noga
Vilka termer som gäller varierar från bolag till bolag och alla har olika saker som ingår, olika självrisk och premier. Ta dig tid att läsa igenom allt noga innan du tecknar försäkringen så att du inte går miste om en bättre deal någon annanstans eller rentav upptäcker när olyckan har varit framme att du inte har något skydd från din försäkring.

Överskatta dina försäkringsbehov
Det är helt klart bättre att ta i lite extra när du tänker på vad som behöver ingå i din försäkring. Man vet helt enkelt aldrig vad som kan hända och det är bättre att betala en lite dyrare premie för något som kanske aldrig händer än att betala så lite som möjligt och sedan inte kunna få någon ersättning när det otänkbara inträffar.

Dela:

Senaste nyheter

Avancerad sökning

Ord i rubrik:

Sök

Populära nyckelord